Dansk

dansk stil

11. februar 2013 af sofie1300 - Niveau: 8. klasse

        Ny opfindelse
En dreng ved navn Kevin havde en opfinderfar, som hed Bertram. En dag tog hans far Kevin med til hans laboratorium, for at se til hans flyvende bil som han var færdig med at bygge. Da Kevin havde set den, afprøvede de om den duede. Og de tog ud og fløj rundt i luften med farens flyvende bil så alle kiggede på at de fløj med sådan en de vidste ikke hvad det var så de kaldte den bare sådan en. En dag fløj de til byen for at købe ind, men det var svært at parkere den flyvende bil så den måtte stå flyvende så da de var færdig med at købe ind så de at alle folk stod rundt om den og så spurgte alle hvad det var og han svarede det er en flyvende bil alle folk tog billeder af den flyvende bil, efter lidt tid tog Kevin og faren hjem. Dagen efter så de i avisen at der var et billeder af hans flyvende og alle folk i verden så denne flyvende bil så alle i verden begyndte at bygge flyvende biler og Kevins far blev kendt for at bygge flyvende biler. Efter nogle dage begyndte hele verden at flyve rundt med flyvende biler og det var så alle bilforhandlere der tjente på det fordi alle flyvende biler var sammen ret dyre men, de alle sammen vil have en alligevel. Nu var Kevins far kendt og det tjente de penge på så de havde tænkt sig at købe nyt hus. Nu blev Kevins far kaldt for den opfindsomme, men nogle år senere var der en ny opfinder som hed Mathias han havde opfundet en flyvende knallert som havde en knap i siden og knappen gør så at der kommer nogle slags vinger ud så den kan flyve, men den kan også køre almindeligt så de var begge nogle opfindere og de var så begge kendte.

er der nogle der kan hjælpe mig med min dansk stil?? punktum og komma?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af exatb

En dreng ved navn Kevin havde en opfinderfar, som hed Bertram. En dag tog hans far Bertram Kevin med til hans  sit  laboratorium, for at se til hans den flyvende bil, som han var blevet færdig med at bygge. Da Kevin havde set den, skulle den afprøves.  afprøvede de om den duede Og de tog ud og De fløj rundt i luften med farens flyvende bil, og så alle kiggede på at de fløj med rundt i "sådan een"; de vidste ikke hvad det var, så de kaldte den bare "sådan een". En dag fløj de til byen for at købe ind, men det var svært at parkere den flyvende bil, så den måtte stå stille i luften. flyvende så Da de var færdige med at købe ind, så de, at alle folk stod rundt om den, og så spurgte alle de hvad det var, og han svarede at det er var en flyvende bil. Alle folk tog billeder af den flyvende bil, og efter lidt tid derefter tog Kevin og faren hjem. Dagen efter så de i avisen, at der var et billede af hans flyvende bil, og alle folk i verden så denne flyvende bil, så alle mange rundt omkring i verden begyndte at bygge flyvende biler, og Kevins far blev meget berømt.  kendt for at bygge flyvende biler. Efter nogle dage begyndte hele verden at flyve rundt i med flyvende biler og det var så alle bilforhandlere der tjente godt  på det fordi alle ville have en. fordi alle flyvende biler var sammen ret dyre men, de alle sammen vil have en alligevel. Nu var Kevins far blevet kendt, og det tjente de mange penge på, så de havde tænkt sig at købe nyt hus. Nu blev Kevins far kaldt for den opfindsomme, men nogle år senere var der en ny opfinder som hed Mathias. Han havde opfundet en flyvende knallert, som havde en knap i siden og knappen gør så som gjorde, at der kom  mer nogle en slags vinger ud, så den kan kunne flyve; men den kan kunne også køre almindeligt. så de var De blev begge kendte opfindere. nogle opfindere og de var så begge kendte.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2013 af rakijovic

Så kan man jo spørge sig hvad man mener med at "rette komma", idet der florerer tre parallelle systemer i Danmark (gammelt komma, nyt komma (1998) og revideret 1998-komma (2004)). Jeg tilskynder nu at eleverne lærer 2004-reglerne og glemmer alt om fortidens uvaner...

I.ø. er sproget i originalteksten utroligt snøvlende og bærer enormt præg af talesprog.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2013 af anonym357 (Slettet)

Wow selv jeg kunne ikke rette sådan

:O


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2013 af exatb

Har aldrig helt forstået hvorfor man gør så stor en videnskab ud af at sætte et komma. Det er noget nemmere på engelsk.


Skriv et svar til: dansk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.