Samfundsfag

Unge kriminelle

15. februar 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Hejsa jeg skal aflevere opgaven på mandag så please er der ikke nogen der vil hjælpe mig med at rette på teksten.

Her er nogen spørgesmål så jeg skal svare på please se om mit svare passer til spørgsmålet. please jeg har bruge for hjælpe. hvis i retter på noget så skriv med en anden farve eller med en grøn farve. please.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

her er mit spørgsmål.

Husk, at debatindlægget skal indeholde:
• En teaser: En kort tekst, der skal fortælle læseren, hvad debatindlægget handler om, og lokke ham til at læse videre
• En problemstilling: Ét - og kun et problem - som du/I beskriver grundigt og forklarer for folk, der ikke har haft samfundsfag sammen med os eller kender til problemstillingerne
• Løsningsforslag: Hvordan vil I løse problemet, hvis I selv skal bestemme? Hvem skal gøre hvad - hvad skal samfundet gøre? Hvad skal de unge gøre? Og så videre.
• En krølle: Et par sætninger, der minder læseren om jeres teaser. Eksempelvis kunne krøllen på det debatindlæg vi læste i timen være: "Nu ser mit ansigt igen ud som det plejede, men inden i er jeg ødelagt". Det peger tilbage på teaseren, som handlede om, at hendes ansigt var blevet smadret med et jernrør.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

her er mit svare

Vinkel: Gadebander
 

Teaser:  Unge kriminelle går ned og truer andre bandemedlemer og de bruger dåse åbner til at stjæle cykler. Kan man forhindre  unge kriminelle i at gå i skole? Mon samfundet kan hjælpe de unge kriminelle? Mon de unge kriminielle er smadret? .
 

Uddybe problemet
Ødelægge biler fx når de ser en iphone eller en bærebar eller en genstand som er meget værd, så er det at de ødelægger ruden for at tage genstanden, stjæle cykler fx de bruge dåse åbner til at knække låsen eller hvis cyklen ikke vejer så meget så er det at de lofter den og åbner den i et andet sted.
De går rundt på gaden og truer andre bandmedlemmer med at de vil skyde dem hvis de ikke viser respekt eller hvis de afbryder aftalerne eller de sladre til politiet.
Det er når nogen på 15 til 18 årige går rundt og truer de andre med at vi stikker jer ned med en kniv eller vi skyder jer ned eller vi ødelægger noget som er værd for jer.
De kidnappede Sleiman uden forældre tilladelse og tog ham til Norge fordi de ville arbejde med et projekt hvor det handlede om at man ikke skulle have følelser og glemme alt om Danmark. De fortalte ham at han ikke ville komme til at se sin familie igen.
Kan man forhindre de unge kriminelle i at gå i skolen? Fx Sleiman han har haft et hårdt liv hvergang han blev set af rockerne så blev han slået, men en dag tog han hævn og slog tilbage. Han vil gerne have respekt så han beslutte at være et medlem af en bande. Han har stukket sin barndomsven ned pga. hævn og respekt, heldigvis døde han ikke.Hans drøm gik ikke i opfyldelse han ville gerne have læst til en arkitekt. Han blev fristet af banden og han fik ikke lov til at afslutte sin afgangseksamen.
Man skal sende de unge kriminelle væk fra deres venner og give dem nogle nye venner og en ny adresse, og et nyt liv.
 

• Løsningsforslag

Samfundet kan stødte dem i at begynde, måske på en teknisk skole eller de kan begynde i en 10. Klasse og så kan de afslutte deres afgangseksamen og så kan de enten begynde på en gymnasiale uddannelse. Vi kan giv dem en bød på 3000 kr. Ja og hvis det ikke kan lades sig gør, så må vi tvangs fjerne dem enten fra den  gade  eller fra den by eller fra landet enten sammen deres familie eller helt alene. Hvis de er over den kriminelle lavalder så kan vi smide den i fængslet.
 

Krølle
Samfundet vil hjælpe de unge krimielle men enhver kriminelle kan ikke være igen den sammen, man kan ikke være storsindet igen fordi man har mange problemer og man vil bare tage hævn. De er ødelagte inden fra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hvis i har en løsningsforslag så er i meget velkommen (skrive det ned hvis i kan)

 


Skriv et svar til: Unge kriminelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.