Studievalg og videregående studie

IB eller STX

20. februar 2013 af Fue (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er en 9. klasser, der er i tvivl. 

Jeg vil rigtig gerne til England og studere der efter en ungdomsuddannelse.

IB er anerkendt, og jeg vil kunne tale bedre engelsk = større chance for at komme ind og klare sig bedre.

Men jeg har hørt at IB er meget gammeldags, f.eks. at de bruger gamle lommeregner og man ikke må bruge hjælpemidler til eksamener, og at mange dumper. 

Mit engelsk er godt, men ikke flydende.

Jeg har en stor interesse indenfor naturvidenskab, så hvis jeg valgte STX ville det blive en naturvidenskabelig linje. Men vil engelsk A på STX være nok? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af adsafadfdsafdasf

Hvis du starter på et dansk gymnasie, kan du, i løbet af 1.g,  ansøge om et schoolarship til et United World College, som er en IB World School. Mange der har læst på et UWC-college, forsætter også i udlandet bagefter. 

Se evt. www.UWC.dk

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. februar 2013 af jeppe986 (Slettet)

Hvis du vil læse i udlandet er IB klart det bedste valg. Omregning af karaktere er aldrig til din fordel. Dem jeg kender der går på IB(i USA) har langt flere lektier end de andre, og længere dage. Jeg har ikke indtryk af at det faglige niveau er markant højere, men da uddannelsen er på 2 år bliver den noget mere komprimeret. IB er helt sikkert mere respekteret rundt om i verden end den almindelige gymnasielle uddannelse nationen tilbyder, ihvertfald i USA.

edit: Ang engelsk, så bruger mange af de engelsksprogede lande TOEFL test til optagelse af internationale studerende. jeg havde selv engelsk på A og testen var ikke noget stort problem for mig. http://www.ets.org/toefl


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af MaibritG

Det er korrekt at IB er meget gammeldags hvad angår teknologi. Argumentationen er at de studerende i Afrika også skal kunne følge med. Ligeledes er der meget udenadslære, og eksamenerne er notatfrie. Ligeledes involverer IBen frivilligt arbejde og et bestået karakterkrav i bestemte fag for at få eksamensbeviset - deraf den høje dumpeprocent.

Når du skriver at du gerne vil til England at læse, mener du så et fuldtidsstudium eller drejer det sig om et semester? Er det fuldtidsstudium, kunne IB'en (i en bestået udgave) være relevant, da den er mere anerkendt end STX. Drejer det sig derimod om et semester i udlandet via et dansk universitet, så ville STX være relevant, da der nok er en højere chance for et bedre gennemsnit.

"....så hvis jeg valgte STX ville det blive en naturvidenskabelig linje. Men vil engelsk A på STX være nok? "- Måske. Det kommer an på resultaterne fra eksemplevis din TOEFL-test

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: IB eller STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.