Kemi
NATURFAG!!!
13. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har meget brug for hjælp til opgave 102 i Vejledende opgaver for Naturfag.
Opgaven lyder således:
Cæsium-isotopen Cs-137 er radioaktiv med halveringstiden 30,17 år.
a) beregn henfaldskonstanten for Cs-137.
En radioaktiv kilde indeholder Cs-137 med aktiviteten 370 000 Bq.
b) Beregn antallet af Cs-137 atomer i kilden.
Jeg har haft meget besvær med disse opgaver og er slet ikke sikker på om mine facit er korrekte.
a) = 7294736,842 sek (i minus første)
b) 0,05075 Cs-137 atomer
Håber at I vil hjælpe!
Opgaven lyder således:
Cæsium-isotopen Cs-137 er radioaktiv med halveringstiden 30,17 år.
a) beregn henfaldskonstanten for Cs-137.
En radioaktiv kilde indeholder Cs-137 med aktiviteten 370 000 Bq.
b) Beregn antallet af Cs-137 atomer i kilden.
Jeg har haft meget besvær med disse opgaver og er slet ikke sikker på om mine facit er korrekte.
a) = 7294736,842 sek (i minus første)
b) 0,05075 Cs-137 atomer
Håber at I vil hjælpe!
Svar #1
13. oktober 2003 af krelle (Slettet)
Nu tager jeg den frit fra bladet... så formlerne kommer altså fra hovedet( så der er altså forbehold for huskefejl).
a) Forholdet mellem henfaldskonstanten og halveringstiden er k=ln(2)/t½. brug den formel!(og husk tiden skal være i sek.)
Den anden kan jeg ikke huske i hovedet... men kan vist godt sige at dit resultat ikke er rigtigt!!! Det er sjældent man ser en kilde med 0,05075 atomer, den skulle være pænt lidt radioaktiv.
a) Forholdet mellem henfaldskonstanten og halveringstiden er k=ln(2)/t½. brug den formel!(og husk tiden skal være i sek.)
Den anden kan jeg ikke huske i hovedet... men kan vist godt sige at dit resultat ikke er rigtigt!!! Det er sjældent man ser en kilde med 0,05075 atomer, den skulle være pænt lidt radioaktiv.
Skriv et svar til: NATURFAG!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
