Andre fag
fransk
08. august 2002 af
SP anonym (Slettet)
Skal oversætte flg., men udover der er nogle, som jeg ikke kan finde i ordbogen, er jeg også lidt i tvivl med nogle af de andre:
infinitif = navneform
participe présent = lang tillægsform
participe passé = kort tillægsform
présent = nutid
futur proche = nær fremtid
conditionnel = ?
imparfait = datid
plus-que-parfait = før datid
impératif = ?
Der er kun to, som jeg virkelig ikke kan finde ud af, men jeg tænkte på om der var nogen som havde nogen rettelser og/eller havde svarende på de to tider jeg ikke kender på dansk.
På forhånd tak!
/ Col
P.s. Hvordan vil man oversætte aller i navneform, fremtid, nutid osv. osv. Da jeg slog det op, var der nemlig enormt mange ord, men kunne man evt. blot oversætte det til at rejse, drage, gå ...
infinitif = navneform
participe présent = lang tillægsform
participe passé = kort tillægsform
présent = nutid
futur proche = nær fremtid
conditionnel = ?
imparfait = datid
plus-que-parfait = før datid
impératif = ?
Der er kun to, som jeg virkelig ikke kan finde ud af, men jeg tænkte på om der var nogen som havde nogen rettelser og/eller havde svarende på de to tider jeg ikke kender på dansk.
På forhånd tak!
/ Col
P.s. Hvordan vil man oversætte aller i navneform, fremtid, nutid osv. osv. Da jeg slog det op, var der nemlig enormt mange ord, men kunne man evt. blot oversætte det til at rejse, drage, gå ...
Svar #1
11. august 2002 af SP anonym (Slettet)
Conditionnel har jeg lidt svært ved at forklare dig, mine franskbøger lægger stadigt begravet et sted.. men det er en slags datid, før- datid tror jeg man kalder den!
Impératif= imperativ (bydemåde).
Og grunden til, at du ikke kan se de bøjede verber, når du slår op under fx "aller" er, at du skal have dig en verbebog, eller kigge et sted i ordbogen, der er de regelmæssige verber fx som regel bøjede i ental/flertal!
Håber det hjalp lidt
Impératif= imperativ (bydemåde).
Og grunden til, at du ikke kan se de bøjede verber, når du slår op under fx "aller" er, at du skal have dig en verbebog, eller kigge et sted i ordbogen, der er de regelmæssige verber fx som regel bøjede i ental/flertal!
Håber det hjalp lidt
Svar #2
11. august 2002 af SP anonym (Slettet)
Om conditionnel:
http://www.hum.au.dk/romansk/romhn/BA-tekster/Brugen%20af%20CONDITIONNEL.htm
http://www.hum.au.dk/romansk/romhn/BA-tekster/Brugen%20af%20CONDITIONNEL.htm
Skriv et svar til: fransk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
