Studievalg og videregående studie

Jura - forberedelse

20. marts 2013 af hugo89 (Slettet)

Hej alle. Jeg står i den situation, at jeg har fra i dag, og frem til jura studiet starter i august/sep tid til at forberede mig til studiet. Jeg vil i den forbindelse høre, om der er nogle ting man kan gøre, for at forberede sig bedst muligt, såsom f.eks at læse i forvejen, en eller anden form for frivilligt arbejde, lønnet arbejde, eller noget helt tredje man kan give sig til. Som vil kunne hjælpe en i forbindelse med studiet, eller man kunne putte på sit CV til et evt. senere relevant studiejob eller job.

Håber på svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Yang (Slettet)

Jeg tror, at alle færdiguddannede og nuværende studerende vil anbefale, at du slapper af og lader op til jurastudiet. Jeg antager, at du allerede ved, at du bliver optaget eller har fået en standbyplads. Du får masser af læsestof på dit studium, og mange vil gå død i det, hvis de hele tiden har læst og læst. Giv dig selv en pause, lad op til studiet. Fest, rejst, oplev noget nyt. Ellers kan du arbejde og tjene penge til evt. nogle uventede udgifter engang.

Sidst men ikke mindst får du ikke særlig meget gavn af jobs på dit CV på "nuværende niveau". Dem, der tæller er de erfaringer, du får gjort dig i slutningen af bacheloren og i særdeleshed under kandidaten, men det skader vel ikke at få et piccolojob ved et advokatfirma for eksempel.

Held og lykke med studiet.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af christian1 (Slettet)

Kan kun erklære mig enig i #2 
Jeg kan dog anbefale dig at kigge lidt i Blume, Peter: "Retssystemet og juridisk metode" (Såfremt det altså er KU, som du skal læse på) - Danner et fint overblik over hvad du har i vente og beskriver grundlæggende de forskellige fagområder ;)
Derudover ville jeg følge de råd, som står i #2. Tunge bøger, frivilligt arbejde m.m. er ikke ting, som man overser, når man læser jura - Jeg kunne jo f.eks. godt sige, at du kunne kigge lidt i bogen: "Grundlæggende aftaleret" af Mads Bryde, men det ville nok afskrække dig fra at vælge uddannelsen, da meget af det i første øjekast virker som kinesisk.  Derfor er det nok fint at lade op til semesterstart og så tage den derfra... 
 

Held og lykke fremover ! 


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. marts 2013 af Hebi

Som # 2 nævner er Retssystemet og juridisk metode en udemærket bog at læse lidt i før du begynder, den er relativt lige til (hvad angår den første halvdel af bogen ihvertfald), såfremt du skal læse på Københavns Universitet.

Udover den bog så kan jeg anbefale dig bogen ''Juraens Grundregler'', som er bogen der bruges som pensum til jura-faget Erhvervsret på HHX. Den er også meget basic, og er især en god introduktion til de formueretlige fag, som generelt forekommer meget svære for mange.

Udover ovennævnte bøger, giver det sikkert også god mening, at læse lidt op på dit samfundsfag igen, specielt hvad angår magtens 3-deling, og de forskellige institutioner i DK, EU, osv.


Svar #4
22. marts 2013 af hugo89 (Slettet)

Takfor nogle meget brugbare svar :-) især mht til bøgerne, har studeret på uni før, så ved godt
Hvordan det er mht. mængde af stof man skal igennem osv... Hvis der er flere bøger i mener at man med fordel kan sætte sig lidt ind i, eller andet som magtens 3-deling og EU, ville det være fantastisk :-)

Skriv et svar til: Jura - forberedelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.