Almen studieforberedelse (AT)

Arabiske forår

22. marts 2013 af katmohr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej !
Jeg har valgt emnet Det arabiske forår til AT. Men er utrolig meget i tvivl omkring hvor mit hovedfokus skal være og i det hele taget min problemformulering.

Af overordnet problemstillinger tænker jeg på:

- Hvad udløste det arabiske forår 

eller

- kan de enkelte lande efter styreskiftet oprette reel demokrati

Jeg er lidt lost - har lidt svært ved at finde en hovedoverskrift. 

Er der nogen der har nogle ideer ?

 

Kh. Katrine


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af candphil

Jeg ved ikke hvad der er for fag du skal skrive AT i, men man kunne tage udgangspunkt i forsamlingsfrihed: hvad der skal til for folk forsamles og protesterer, hvilken betydning har det for folk i et land at få 'frihed' og måske demokrati. Hvad nu hvis de vælger et muslimsk styre med sharia-lov? Er det arabiske forår bare en omvending fra en minoritets overherredømme over en majoritet, til en mariotets undertrykkelse af en minoritet - for det var sådan set det som skete i Iran ... og det var det man undgik i Syd Afrika ..


Svar #2
22. marts 2013 af katmohr (Slettet)

Jeg skriver i samf A og dansk A :) interessant vinkel på sagen som jeg ikke lige havde tænkt over. Umiddelbart havde jeg selv tænkt lidt over mediernes rolle - herunder hvor vigtig en rolle de to hoved kanaler i Mellemøsten har været ( herunder også sociale medier såsom facebook ) .
Men din er nok mere klar i forhold til årets hoved tema som er det gode liv :)

Har du/i flere ideer ?

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af candphil

Det er en god ide med de sociale medier som element i mobilisering til og, koordinering af, store demonstrationer ... Jeg har nok nogle flere ideer, men prøv at byde ind med en problemformulering, så er jeg frisk på at kommentere og komme med mine umiddelbare ideer i forhold til den. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2013 af 123434

kan de enkelte lande efter styreskiftet oprette reel demokrati?

Dog har de fået væltet et par diktatorer, men ingen ved, hvad der kommer efter. I Egypten har de stadig et slags militærstyre, og sharialov har været til debat. I Lybien er der flere religiøse gruppering, der gerne vil overtage magten. Problemet ved afskaffelse af diktatur i den her specifikke situationer er, at man ikke ved, hvad der kommer efter. Befolkningen er ikke vant til demokratiske rettigheder som i f.eks. Vesten. Det tager rigtig mange år for et samfund at indstille sig på en demokratisk vis.

 

 

 


Svar #5
23. marts 2013 af katmohr (Slettet)

#4 ja netop - hvis jeg valgte denne vinkel havde jeg også tænkt mig at perspektivere til DDR og stasi (sammeligning med de metoder dikaturerne brugte til at opretholde magten) og generelt vores eget allerede fungerende demokrati hvor det også tager lang tid at gennemføre diverse reformer tiltag. 

#3 Jeg sætter mig lige hen og arbejder lidt på det - og vender så tilbage :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2013 af 123434

5# I DDR og Sovjetunionen blev der indført adskillige reformer, der i sidste ende slog dem ihjel. Et diktatur tåler ikke reformer.

I Nordafrika har diktatorerne ikke ville gå, ej heller ikke indført reformer.

 


Svar #7
25. marts 2013 af katmohr (Slettet)

#3 hvis du har andre ideér mht. et fokus område må du meget gerne komme med dem :) Kunne være lidt rart at have nogle flere at vælge imellem imens jeg læser op på området. Selvfølgelig kun hvis du vil :)

Mvh. Katrine


Svar #8
26. marts 2013 af katmohr (Slettet)

Problemformulering:

Det arabiske forår er under konstant medie dækning, men hvilken sammenhæng er der mellem den mediedækning og de forandringer der er i gang? Ville det arabiske forår kunne have forgået i samme omfang, hvis brugen af diverse medier i højere grad havde været begrænset?

 

Skal dette præciseres til enten sociale medier -- eller tv mm. ? Ville det være en god idé? Jeg ved dog ikke helt hvordan jeg skal finde nok information omkring emnet - idet at det er meget flyvsk.. 


Skriv et svar til: Arabiske forår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.