Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prisoptimering

12. april 2013 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at finde den optimale pris i denne opgave:

Man har det sidste par år solgt 1.600 servicetimer til en pris på kr. 1000 pr. time til disse ejendomme

Omkostnnger pr. times service = 400 kr. (løn, transport m.m.)

Afdelingens kapacitet =2.500 sevicetimer årligt

Salget af timer vil antageligt øges med 400, hvis man sænger prisen med kr. 100

Afsætningsfunktionen er således:
P=-0,25m+1400    (p= pris pr. time; m=afsatte servicetimer pr. år)

 

Jeg får groms til at være -0,12m+1400, og gromk er det så 400?

hvis jeg sætter gromk=groms, får jeg m=8333,34. Hvis jeg så sætter m ind i afsætningsfunk. får jeg -683,3, og det kan vel ikke helt passe?


Skriv et svar til: Prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.