Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prissætning og dækningsbidrag hjælp

02. maj 2013 af turok (Slettet) - Niveau: A-niveau

nter Steel A/S planlægger i første omgang at producere og sælge et produkt ”Steel Grey” i Danmark.
Pris og afsætningsfunktionen kan udtrykkes som : P = -0,01x + 500
Hvor p er prisen i Kr. pr stk og x er den forventede afsætning i stk. pr. måned.
Inter steel A/S estimerer, at de variable enhedsomkostninger til produktionen af det nye produkt udgør 220kr. inden for den forventede kapacitetgrænse der er på 25000kr pr. måned.


1.1 Fastlæg ud fra de nævnte forudsætninger den optimale pris for afsætning på det danske marked

1.2 Beregn det forventede dækningsbidrag pr. Måned.

 

Nogen der kan hjælpe med hvordan man løser disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af Slackie (Slettet)

Find den optimale afsætning
DOMS = -0,02x+500
Udregn DOMS = DOMK
-0,02x+500= 220
-0,02x = -280
0,02x = 280
x=14.000
Find prisen ved den afsætning
p=-0,01*14000+220
p=80


Skriv et svar til: Prissætning og dækningsbidrag hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.