Kemi

beregn temperatur

09. maj 2013 af thelight

hej ejg ved ikke hvordan man beregner temperaturen i opg. 3c.

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/120104%20htx113%20kemiA%2015122011.ashx

 

og så i opgave 4d...der står jeg skal beregne partialtrykket. jeg ved jo godt at der er Kp=((C)*(D))/(A)*(B) og så er Kp = 4,7...men hvad så ?? jeg har jo stadi en del ubekendt dt at delta G = 0 ved ligevægt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

Opgave 3c:

Husk relationen:

ΔGø = - RT · ln K

Så må det være lige til :-)

Jeg tænker lige lidt over opgave 4d, men du må skulle udnytte at summen af alle partialtrykkene er lig det samlede tryk i beholderen, samt at du kender ligevægtskonstanten. Er der ikke noget med at partialtrykket af Cler noget bestemt? Så har du i hvert fald to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
09. maj 2013 af thelight

Men hvorfor fortæller de mig hvad Kp er ? jeg kan ikke se hvad jeg skal bruge den til? er K i delta G formlen da den samme som Kp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af umolich

Ja :-)


Svar #4
09. maj 2013 af thelight

Ok jeg har lige prøvet mit delta G bliver -1607,87 ig så sætter jeg ind

-(-(1607,87)=0,0831*x*ln(5,69*10^8) lyder det fornuftigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2013 af umolich

Ja, kan dog ikke lige huske hvad enheden på gaskonstanten er når du skriver 0,0831. Bare sørg for at den er i bar ligesom K :-)


Svar #6
09. maj 2013 af thelight

JEg har enheden i min bog....0,0831 L*bar/(K*mol) men har jeg virkelig beregnet delta G rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2013 af umolich

Jeg har ikke lige nogen databog her, men hvis du har slået Standard Gibbs værdierne for reaktanter og produkter i reaktionen rigtigt op, så bør du have regnet ligeså rigtigt som da du udregnede ΔHø tidligere :-)


Skriv et svar til: beregn temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.