Engelsk

kinas historie

15. oktober 2005 af migmig (Slettet)
jeg har en tekst hvor der står: "america was where all my mother's hope lay. she had come here in 1949 after losing everything in China: her mother and father, her first husbond, and two daughters, twin baby girls"

hvad skete der da i Kina omkring og lidt før 1949 der gjorde at hun mistede så menget af hendes familie?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Efter Quing dynastiets fald i 1911, opstod der en borgerkrig, hvor hovedmodstanderne var de 2 politiske partier, Guomindang og KKP (kinas kommunistiske parti). Det var en borgerkrig der varede frem til 1949, hvor KKP overtog magten med Mao som leder, og skulle til at genopbygge Kina, efter kommunistiske (maoistiske)ideer, efter den mangeårige borgerkrig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

#1 Qing-dynastiets fald

GMD og KKP var dog i før borgerkrigens start i 1927 "allierede", for at vælte kinas imperialistiske magter (deriblandt krigsherrerne). Ligeledes indgik de en aftale om fælles nedkæmpelse af japanerne, der trængte ind i Kina med deres tropper. Men igen efter 1945 (ca. efter 2. verdenskrig), var de atter modstandere, og på trods af at GMDs hær klarede sig bedst (på grund af noget reorganisering af KKPs tropper), vandt KKP borgerkrigen i 1949 (som skrevet i #1) efter de havde ændret taktik til at være offensiv, og ved ét slag slog 600.000 mand af GMDs hær, der betød at GMDs hær hurtigt faldt fra hinanden...

Nu burde det vist være forklaret. :]

Skriv et svar til: kinas historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.