Kemi

Partialtryk????????!

25. maj 2013 af Vakso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal beregne opgave (e) i den vedhæftede fil. 

Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal kunne regne hvert partialtryk ud for hvert stof, hvis jeg kun har fået opgivet det totale tryk og reaktionsbrøken :/

Nogen hjælp :)?

Vedhæftet fil: Opgave e.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2013 af KemiskeKetty (Slettet)

Du kan finde stofmængden af det NOBr du starter ud med.

- og så kan du finde det samlede antal partikler ved ligevægt (idealgasligningen).

Her kan du se, at der er dannet både NO og Br2

Så kan du lave skemaet med start/ligevægt, hvorfra du så kan isolere x

... når du har x, er det en smal sag at bestemme partialtrykkene.

 

Håber det var til hjælp!


Svar #2
26. maj 2013 af Vakso (Slettet)

Det hjalp en smule, men dog kniber det endnu :/

Som jeg har forstået, skal jeg finde stofmængden af NOBr hvor jeg derefter kan finde stofmængden for NO med forholdet 1:1 med NOBr, og Br2 med forholdet 2:1 med NOBr.

Derefter skal jeg stille et skema op med start/ligevægt, hvorfra jeg så isolere x?

Er det korrekt?:) - Og hvis det er, kan du ikke lige give mig en hånd med at få stillet det skema op, for jeg kan ikke få det til at stemme 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2013 af mathon

e)

                                        2 NOBr (g)        <--->   2 NO(g)      +      Br2 (g)
i ligevægt                   (0,01 mol - 2x)                  2x                        x

 

                                      p(NO)2 • p(Br2) / p(NOBr)2 = 0,343 bar

                                       (2x)2 • x / (0,01 mol - 2x)2 = 0,343 bar                   0 < x < 0,005

                                                      x = 0,004487

   

                                   NOBr                               NO                          Br2                     total
mol ved 0ºC            0,001026                        0,008974               0,004487             0,014487

 

      partialtryk(NOBr)        (0,001026 / 0,014487) • (0,304 bar) = 0,0215 bar

      partialtryk(NO)            (0,008974 / 0,014487) • (0,304 bar) = 0,188 bar

      partialtryk(Br2)            (0,008974 / 0,014487) • (0,304 bar) = 0,0941 bar

 

    

 

 

 

 


Svar #4
26. maj 2013 af Vakso (Slettet)

Tusind tak, det var lige det jeg havde brug for :D!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af KemiskeKetty (Slettet)

argh mathon ... det er jo meningen at vi skal give ledetråde, ikke løse folks opgaver ;)


Svar #6
26. maj 2013 af Vakso (Slettet)

Det er ikke nogen opgave... jeg øver til eksamen af egen vilje, men jeg kan ikke få mit til at stemme.

Nu har jeg et eksempel at arbejde mig fra, mens jeg løser lignende opgaver :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2013 af mathon

 

    Fremadrettet:
                               I en gasblanding er partialtrykket af en gas lig med molbrøken af totaltrykket.


Skriv et svar til: Partialtryk????????!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.