Fransk
gentil
20. oktober 2005 af
La Tigresse (Slettet)
Okay, den er altså fuldstændig væk! Skal "gentil(le)" stå foran eller efter subst.?
Merci beaucoup
Merci beaucoup
Svar #1
20. oktober 2005 af Pierre (Slettet)
Foran eller efter.
Un gentil garçon , sådan er han gennemgående/karaktertræk
eller
un garçon gentil= gentil fremhæves
for eksempel
C'est un garçon gentil et consciencieux= drengens to særlige kvaliteter fremhæves
Tillægsord som kan placeres foran eller eftersubstantivet kan være temmelig vanskelige at anvende, da de tillægger forskeligge betydninger til substantivet.
For eksempel:
Un pauvre garçon = en stakkels dreng
og
un garçon pauvre = en fattig dreng
Amitiés
Pierre
Un gentil garçon , sådan er han gennemgående/karaktertræk
eller
un garçon gentil= gentil fremhæves
for eksempel
C'est un garçon gentil et consciencieux= drengens to særlige kvaliteter fremhæves
Tillægsord som kan placeres foran eller eftersubstantivet kan være temmelig vanskelige at anvende, da de tillægger forskeligge betydninger til substantivet.
For eksempel:
Un pauvre garçon = en stakkels dreng
og
un garçon pauvre = en fattig dreng
Amitiés
Pierre
Svar #2
20. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)
Du har sikker også en liste i din bog over de "ti normale" som er foranstillede.
Som tommefingerregel skal du altid sætte det bagved - og hellere sætte det bagved end foran, har jeg selv erfaret i...
Som tommefingerregel skal du altid sætte det bagved - og hellere sætte det bagved end foran, har jeg selv erfaret i...
Skriv et svar til: gentil
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
