Studievalg og videregående studie

HJÆLP PSYKOLOGI STUDIE MIN DRØM

06. juni 2013 af saraskyt - Niveau: Universitet/Videregående
Hej alle sammen!

Som det nok fremgår af overskriften så er min drøm at læse psykologi! Jeg bliver student her til sommer, men som det ser ud nu så bliver mit gennemsnit ikke højere end 7. Jeg brænder virkelig for det, og er klar til hvad som helst for at komme ind. Da jeg ikke kan komme ind på kvote 1, så har jeg tænkt mig at prøve kvote 2. Kvote 2 på Aalborg som jeg lige har taget udgangspunkt i kræver noget erhverserfaring + et højt gennemsnit i fagene


Dansk A
Engelsk B
Historie B
Og matematik BSagen er bare at jeg allerede har Dansk A, Engelsk A, Historie A men Matematik C. Jeg er klar over at jeg skal supplere matematik og det er helt fint. Men hvad med de andre 3 jeg allerede har? Er det karakteren fra min eksamen? Eller har jeg mulighed for at læse dem op og forbedre min karakter og dermed få et bedre gennemsnit? Og hvordan det?

Og Aalborg er bare udgangspunkt, jeg er fuldstændig ligeglad med hvor jeg studerer det, det bare jeg kommer ind!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2013 af tomse8909 (Slettet)

På de adgangsbegrænsede uddannelser udvælges ansøgere i kvote 2 efter en konkret vurdering, hvor der lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagene (3-5 gymnasiale fag) og på andre særligt relevante aktiviteter udover den adgangsgivende eksamen. Særligt relevante aktiviteter er relevant uddannelse og/eller relevant erhvervsarbejde på fuld tid. Der må i den konkrete vurdering lægges vægt på maks. 12 måneders særligt relevante aktiviteter. De særligt relevante aktiviteter skal være gennemført og dokumenteret i form af bilag (uploades viea www.optagelse.dk) senest ved ansøgningsfristens udløb den 15. marts for at de kan indgå i den konkrete kvote 2-vurdering.

Det samlede karaktergennemsnit udregnes som et simpelt gennemsnit af hvert fags karaktergennemsnit. Hvert fags karaktergennemsnit udregnes som et gennemsnit af års- og eksamenskarakterer. Ved omregning af hvert fags karaktergennemsnit omregnes først de enkelte karakterer efter 13-skalaen til 7-trinsskalaen, inden fagets samlede karaktergennemsnit efter 7-trinsskalaen beregnes. Har du bestået et fag på et højere niveau med et bedre karaktergennemsnit, indgår dette gennemsnit i det samlede karaktergennemsnit.

Søger du optagelse på den samme uddannelse på forskellige uddannelsessteder, må du orientere dig om alle uddannelsesstedernes kvote 2-kriterier, da de kan være forskellige fra sted til sted.

Ser ud til du skal give den gas i mat b, og have noget relevant erfaring, hvis du vil have en chance for at komme ind.

Tag evt. et GSK sommerkursus http://www.gsdanmark.dk/


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2013 af Student2000 (Slettet)

Fra: http://www.studieguide.aau.dk/uddannelser/bachelor/30919/soeg-optagelse-se-adgangskrav/

"Kvote 2

I kvote 2, som udgør 10% af pladserne, udvælges ansøgere ud fra en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagene og på andre særligt relevante aktiviteter udover den adgangsgivende eksamen. Særligt relevante aktiviteter er relevant uddannelse og/eller relevant erhvervsarbejde på fuld tid. Frivilligt arbejde indgår ikke i vurderingen. Der må i den konkrete vurdering lægges vægt på maks. 12 måneders særligt relevante aktiviteter (dog minimum 6 måneders aktivitet).

Eksempler på relevant erhvervsarbejde: faglært arbejde som sygeplejerske, lærer, pædagog, socialrådgiver og jordemoder. Andre eksempler er andet faglært arbejde inden for psykiatrien.

Eksempler på ikke-relevant erhvervsarbejde: pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Eksempler på relevant uddannelse: alle bacheloruddannelser uanset område, Socialrådgiver og professionsbacheloruddannelser inden for sundhed og pædagogik. Bemærk at der skal være tale om afsluttede uddannelser. Dog vil en uafsluttet bacheloruddannelse, hvor der indgår fag inden for det psykologiske område, også betragtes som relevant.

Eksempler på ikke-relevant uddannelse: salgs-, service- og butiksuddannelse og private coach- og terapeutuddannelser.

De særligt relevante aktiviteter skal være gennemført og dokumenteret i form af bilag senest ved ansøgningsfristens udløb den 15. marts for at de kan indgå i den konkrete kvote 2-vurdering. Et CV alene betragtes ikke som dokumentation. Der lægges ikke vægt på en motiveret ansøgning. Læs også vores generelle vejledning om kvote 2."

Jeg vil tro at du skal tage alle fagene om på VUC og satse på at score en god karakter i dem alle. Kvote 2-gennemsnittet lægger nemlig ikke fast og du vil derfor godt kunne tage fagene om. Og så samtidig læse en relevant uddannelse på universitet. Ifølge denne tabel over adgangskvotienter kunne du sidste år f.eks. komme ind på socialrådgiver-uddannelsen eller sociologi-studiet i Aalborg og det må da siges at være relevant.

Så søg en på en uddannelse og tag fagene om - så øger du i hvert fald dine chancer for at komme ind!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af pepmax

Så har du det lige som mig. Jeg har netop brugt (nu 2) år på at forbedre mit fagsnit. Dvs. selvom jeg havde engelsk A med karakteren 7 har jeg suppleret via selvstudie engelsk B niveau for at få karakteren 10. Derudover har jeg taget samfundsfag på B-niveau selvom jeg havde samtidshistorie - altså har jeg taget alle de relevante fag med karakteren mindst 10. Såvidt jeg er orinteret, så ligger fagsnittet på omkring 10.4 på AAU via kvote 2. Du må ikke hænge mig op på det, men det var det jeg fik at vide fra en 'insider'. Så du skal supplere alle de 4 fag med 10 og 12 -taller - så er chancen ret god :)


Svar #4
12. juni 2013 af saraskyt

Hej allesammen!

Beklager rigtig meget jeg ikke har svaret men min mobil har slået den tjeneste fra at få eskes når en svarer over et indlæg.
Tusind tak for alle jeres svar.

Beauty-kath jeg har i dansk 10 mundtlig og 7 i skriftlig (men har været oppe til skriftlig så den kan sagtens have ændret sig)
I historie 10 Skal op i det på torsdag, engelsk 4 i både skriftlig og mundtlig. Og så matematik 02 og 00. Min plan er at læse Matematik og engelsk op og så bruge et halvt år på det, og så søger jeg ind på sygeplejerske uddannelsen til februar. Og så prøver jeg igen at søge kvote 2!

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2013 af Seraya

Jeg kom ind på psykologi i 2012 på kvote 2 ved at lave snit i de specifikke fag (jeg læste dem alle op, så det var både supplering og karakterforbedring)

Jeg havde:

Eng A: 12/12

Dansk A: 12/7

Samfundsfag B: 12

Matematik B: 10/7

Altså, et snit på 10.3

Dog er der pt rekordår hvert år, så man skal ikke hvile på laurbærrene, hvis man vil ind på psyk. Sats på 10ere og 12ere for at være sikret en plads. I 2012 var der 921 ansøgere til psykpå AAU. 559 af dem var kvote 2 ansøgninger, og der var som bekendt 15-16 pladser.

 

Hvis man virkelig vil, kan det godt lade sig gøre, så fat mod :-)

 

PS Hvis du/I vil have endnu en motivationsfaktor, kan jeg fortælle, at det er et pissefedt studium, så I har noget at glæde jer til :-)


Svar #6
16. juni 2013 af saraskyt

Jeg er fuldstændig opsat på at forbedre karaktererne i Engelsk og Matematik, og så må jeg prøve at søge til marts næste år, jeg VIL virkelig det her mere end noget andet. Men så tænker jeg på erhverserfaring hvad så der? Er det nok at finde noget deltid, hjemmeplejen? Eller hvad gjorde du?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2013 af Seraya

Det hedder sig, at de på AAU har en reel kvote 2. For det meste er det dog et rent snit, de tager efter. Jeg kom ind på udelukkende snit. Lav et snit på 10.5+, og så er der meget gode chancer for, at du kommer ind


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2013 af dannysannem

Alternativt skal du vælge en anden vej til ind i psykologien - en såkaldt plan B

Bliv pædagog og tag derefter en overbygning i fx pædagogisk  psykologi: http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/kandidatuddannelser/humanistiskekandidatuddannelser/oevrigehumaniora/paedagogisk_psykologi.aspx#fold3

Det kan vise sig at være en langt sjovere og meget mere praktisk vej. Bagefter står du måske endnu bedre i forhold til at få et arbejde fordi din uddannelse har en mere praktisk vinkel.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2019 af ArneBKS

Jeg har desværre ikke et højt snit til at blive taget i betragtning til jurastudiet på Århus Universitet, og har i den forbindelse overvejet at karakterforbedre min adgangskravsfag Dansk A og Engelsk B.

I gymnasiet fik jeg følgende karakterer: Dansk A: 10,02, Engelsk B: 10,4.

Hvis man vil karakterforbedre skal man så op i både den skriftlige og mundtlige eksamen en gang til,  også selvom man i forvejen har gode karakterer i fx skriftlig dansk og kun vil forbedre sin mundtlige præstation? Skal man så op i både skriftlig og mundtlig eksamen? Eller kun der hvor der er behov for karakterforbedring. 


Skriv et svar til: HJÆLP PSYKOLOGI STUDIE MIN DRØM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.