Studievejledning

Asien studier

18. juni 2013 af sooyoung (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen.

Jeg vil meget gerne læse noget med Asienstudier på KU efter sommerferien. Men nu er jeg blevet i tvivl om jeg skal vælge Japanstudier, Kinastudier eller Koreastudier. Umiddelbart synes jeg Japanstudier lyder mest spændende men jeg tror ikke mit snit er højt nok til det, derfor står valget mest mellem Kinastudier og Koreastudier. Korea interesserer mig nok mest, men er der egentlig nogle job at få hvis man har læst Koreastudier?
Omvendt har man jo hørt at der er massevis af jobs til dem som har studeret kinesisk, passer det virkelig?

Jeg har også overvejet at læse russisk, men igen er der nogen jobs at få?

 

Håber der er nogle som kan hjælpe :)

 

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2013 af bummelumbumbum

Folk fra alle sprogstudier kan blive oversættere, tolke, virksomhedsrådgivere og forskere, så vidt jeg har hørt. Der er mange gymnaier/aftenskoler hvor man kan undervise i kinesisk, og nogle enkelte i japansk og russisk også. Men hvis du vil være gymnasielærer, kræver det at du har studeret to fag (og hvis jeg husker rigtigt, er der ikke et eneste gymnasium i landet, der udbyder mere end et af de sprog du overvejer). Hvis du vil flytte til USA eller lignende lande, har jeg hørt at japansk og koreansk er meget populære fremmedsprog i gymnasiet og universitetet derovre, så det er også en mulighed.

Da Kina er størst, har det flest jobmuligheder.

Dog syntes jeg også at du skal vurdere ud fra selve sproget (fonologi, grammatik...). For eksempel elsker jeg koreansk, kan godt lide japansk, men bryder mig ikke særligt meget om kinesisk.

Ellers har jeg hørt at der skulle være mange jobs for folk, der har studeret eksempelvis økonomi med tilvalg i et fremmedsprog.

Studer hvad du har lyst til!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Nu har jeg faktisk boet i Korea, i næste et år, og jeg har ikke kendskab til "korea stuider", men jeg vil komme med en betragtning, som du skal medregne.

Koreansk er et MEGET svært sprog at mestre, jeg har mødt udlændige i Korea, enten arbejdede der, eller læste der. De fleste (jeg tror kun der var én undtagelse) snakkede ikke hvad man kan kalde "flydende" koreansk. Tiltrods for de havde boet 3-5år i landet, læst på et universitet, og taget de kurser de havde mulighed for i koreansk, ja så snakker det altså ikke flydende koreansk. 

Det er et relativt let sprog at lære at læse og skrive, men at snakke er meget svært, og hvis du kun læser det i DK, og måske tager til Korea på udveksling i 1-2 semstre så min vurdering (medmindre du er exceptionelt dygtig til sprog) at du IKKE kommer til at snakke flydende koreansk. 

Jeg har kendskab til nogle få, der er "flydende" i koreansk med udenlandske rødder, men de har været der i 10år+ og arbejdet der fuldtid. Dem jeg kender som snakker "hablit/godt" men ikke flydende har været i landet som studerende eller arbejdet i 3-5år. 

Eftersigende er japansk lettere, kinesisk har jeg dog ikke kendskab til. 

Hvis du ønsker en uddybende forklaring på overstående er du velkommen til at sende mig en privat besked. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Selv dem som er opvokset to-sproget f.eks. koreansk-amerikanske folk, vil sige de ikke er flydende. Det er et meget svært sprog at blive rigtigt god til. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juli 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Derudover så er det (lidt) et long-shot at læse koreastudier med håb om at undervise i USA, eller for den sags skyld andre lande.

Især i USA er det mange med koreanske rødder, som er "to-sprogede", og de vil alt andet lige værre foretrukket. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juli 2013 af Mo92 (Slettet)

Der er helt sikkert mest fremtid i Kina studier. Simpelthen fordi Kina i langt større grad spiller en rolle i det globale marked end Sydkorea eller Japan. I takt med at vestlige firmaer i større og større grad samarbejder med kinesiske (og omvendt) så vil behovet for mellemledet vokse. Det behov kan du fylde ud. Vælg kinastudier. Desuden syntes jeg Kina helt overordnet er mere spændende end Korea og Japan. Ud over at der bor langt flere mennesker så bor der også rigtig mange forskellige kulturer - igen en langt større diversitet end i Sydkorea eller Japan. Jeg ville vælge Kina, det åbner op for langt flere muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juli 2013 af RoberDølhus (Slettet)

#5

Det er da ganske korrekt, at Kina er et vækst marked, og spiller en stadigt større rolle i verden.

Men Kina er omvendt også blevet et "buzz-word" som har fået rigtigt mange til at studere kinesistisk rundt om i verden., med den forhåbning at deres evner bliver brugbare i fremtiden og det bliver de givetvis. 

Jeg tror den enorme fokus på Kina har medført at Kinestisk er blevet et mode-fænomen, og man skal IKKE glemme Japan stadigvæk tiltrods, for relativt lav vækst igennem næsten to årtier, stadigvæk er verdens næst-største økonomi, og på et helt andet niveau end Kina. 

Til trods for enorm vækst i Kina, så er deres BNP pr. indbygger stadig kun ca. 6000usd imod Japans 46.000usd. 

Man skal ikke negligere Japan's betydning, og i en verden med frygt for den kinisiske invasion, og fokus herpå, så er det måske en ide at gå lidt imod strømmen, og vælge Japan. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juli 2013 af Mo92 (Slettet)

Det rigtigt at Japan selvfølgelig også spiller en rolle i markedet, men deres rolle er nu ikke større end Kinas. Den kinesiske økonomi vokser herudover imodsætning til den Japanske som i større og større grad lakker bagud.

At den gennemsnittelige BNP i Kina er langt laver end i Japan er ikke rellevant i forhold til antallet af samarbejdskontrakter mellem internationale virksomheder og kinesiske virksomheder. 

Desuden tror jeg nu ikke på at der er mange der frygter  "den kinesiske invasion". Så skal du nok ud i provinserne.. 


Svar #8
30. juli 2013 af sooyoung (Slettet)

Tak for jeres svar allesammen :)
Jeg er kommet ind på Kinastudier så jeg håber det bliver godt og brugbart.

Skriv et svar til: Asien studier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.