Filosofi

Dialektisk materialisme

23. juni 2013 af Rins (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal op i AT om ikke så lang tid, og mit emne er "Det Kommunistiske Manifest". I dette manifest er der en del fremtidsforudsigelser, som nærmest ses som uundgåelige.

Jeg har læst en del om dialektisk materialisme og historisk materialisme, og det lyder som om, at et af disse begreber er det, som man begrunder denne disse fremtidsforudsigelser med. De fleste kilder blander dog lidt rundt på begreberne, så det er lidt svært at vide, hvilket begreb, som jeg skal bruge.

Hvis jeg ikke tager helt fejl, så er dialektisk materialisme en form for erkendelsesteori, mens historisk materialisme er troen på, at historien bliver skubbet frem af en masse aktioner og modreaktioner, hvilket lyder som det begreb, jeg leder efter. Er dette rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Rhk47 (Slettet)

Det er godt nok lang tid siden det her blev oprettet, men skidt med det :P Det kan jo være der er nogen andre der kommer til at skulle bruge det og så finder den her tråd. Det der ledes efter er den historiske materialisme som ganske rigtigt er troen på at historien og samfundet udvikler sig ud fra den materialistiske udvikling og som er beskrevet af Karl Marx i både det kommunistiske manifest og han hovedværk "kapitalen" 


Skriv et svar til: Dialektisk materialisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.