Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

SO(x) = 0,03x^3 - 5x^2 + 400x + 12000 - förklaring

24. juni 2013 af NiBø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at kigge på den matematiske løsning for de samlede omkostninger.

Jeg får oplyst formlen SO(x) = 0,03x3-5x2+400x+12000

Disse værdier er udledt af den graf + tabel som jeg har vedhæftet i et Word-dokument.

 

Jeg spørger om hvilke værdier de forskellige dele repræsenterer:

0,033

5x2

400x

 

Samt hvorfor de er opløftet i henholdsvis 3 og 2?

 

 

Vedhæftet fil: Dokument3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af christinacomaco (Slettet)

400 x må være de marginale omkostninger, men jeg kender ikke lige de forkortelser der er brugt i worddokumentet, så jeg kan ikke lige gennemskue sammenhængen. Det må jo være nogle forskellige slags omkostninger, der er lagt sammen, deraf navnet "samlet omkostninger :-)Så hvis du finder ligningerne for hver enkelt slags omkostning, og lægger dem sammen, skulle resultatet gerne være den ligning du selv har skrevet her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at SO (Samlede Omkostninger) er summen af KO (Konstante Omkosteninger - 12.000 kr) og VO (Variable Omkostninger). Jeg ved ikke, hvor tallene i KO og VO kommer fra, men hvis man laver regression til datasættet (Afsætning , SO) med et polynomium, finder man, at det angivne polynomium
SO(x) præcist passer til datasættet.


Skriv et svar til: SO(x) = 0,03x^3 - 5x^2 + 400x + 12000 - förklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.