Studievejledning

HF og medicin

25. juni 2013 af Sus89n
Hej alle

Jeg skal til at starte på HF enkeltfag på efterslægten og drømmer om at læse medicin efterfølgende. 
Det længe siden jeg har gået i skole så er lidt nervøs og matematik og fysik er ikke ligefrem min stærke side :(

Men jeg skal så supplere op med Mat A, Kemi B og fysik B.
Er der nogen der ved om man kan vælge dem som valgfag?

Så vidt jeg har forstået det skal man fx have to valgfag på B niveau og et på C. Men er det muligt så at vælge mat på A niveau i stedet?

Eller er der nogen der ved om der er andre måder at planlægge det på? Jeg havde regnet med at kunne klarer det på 3 år da jeg har små børn, men hvis jeg skal supplere op med alle de fag, skal jeg måske regne med 3,5 år hvis jeg ikke vil stresse så jeg kan få eller i hvert fald forsøge at få nogle gode karakter :)


Tak for hjælpen på forhånd ..

Svar #1
25. juni 2013 af Sus89n

... Beklager det står, som det gør er på iPhone og det kan vist ikke ændres :(

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2013 af Mo92 (Slettet)

Jeg ved ikke noget om HF-enkeltfag og vil derfor ikke komme ind på det.

Du kunne evt. tage en 2-årig ful HF inde på Frederiksberg HF-kursus som ligger tæt på flintholm station. Der er det muligt at opfylde alle adgangskrav til medicin uden yderligere supplering. Du kan få Matematik A, Fysik B og Kemi B, foruden dansk A og engelsk B. Jeg gik selv der netop fordi jeg ville inde på medicin efterfølgende. Det gik godt. Lektiebyrden er meget uoverkommelig og der er masser af tid til familie, og det er selvom du er stræber og gerne vil have snit til medicin på KU. Kræver selvfølgelig lidt disciplin, men det skulle du gerne have i forvejen hvis du senere hen vil læse medicin. De fleste af lærene er super flinke. Du bliver fritaget helt for idræt hvis du snakker med dem om at du gerne vil have matemtik a, fysik b og kemi b. Din skema er mere fyldt end de andre, halvdelen af dagene har du fri 16 (med fritimer i mellem) og de andre dage har du tidligere fri. Alt i alt, en meget overskuelig opgave hvis du tager dig sammen.

Desuden får du, foruden bonus på 1.08 også en bonus på 1.03 fordi du har 2 A fag (dansk og matematik) og går på 2-årig hf.

kilde: jeg blev student sidste år fra FHF og efterfølgende optaget på medicin.


Svar #3
26. juni 2013 af Sus89n

Tak for dit svar ! Det lyder dejlig nemt og tillykke med det :)

Men tvivler på om hvor godt jeg kan klarer en 2 årig HF, når jeg har børn osv. Men jeg vil lige tjekke det ud ! Det lyder fedt det med fritagelse for idræt og ingen supplering og det er også det jeg vil undgå hvis det var :)

Får man kun den bonus hvis man tager en 2-årig HF?

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juni 2013 af Mo92 (Slettet)

Nu skal du endelig ikke misforstå. Det er kun nemt når du har lidt disciplin og er villig til at anstrenge dig lidt. Det betyder ikke at du skal være perfekt, overhovedet ikke. Jeg fik selv 02 i dansk og et par andre dårlige karaktere, men den slags er der også plads til når du husker på bonusserne. Og ja, man får kun den bonus på 1.03 hvis man tager en 2-årig HF.

Jeg brugte vel nok i gennemsnit 0-1 time om dagen på lektier. Første år har du 2 obligatoriske eksamer (naturfag,  kunstnerisk fag). Eksamensbyrden er næsten ikke-eksisterende her.

Anden år har du en del flere eksamer (kulturfag, dansk, engelsk, matematik, kemi og fysik). Her vil du sagtens kunne klare dig hvis bare du begynder tidligt på året, omkring januar. Igen handler det om at have lidt disciplin og begynde forberedelsen selvom de andre kigger lidt mærkeligt, og du selv føler at det er for tidligt.

Her er par skema som kan hjælpe dig med din vurdering, hhv. skema fra første år og skema fra anden. Her har jeg for god ordens skyld valgt "eksemplarer" hvor der ingen aflyste timer var. Det er der normalt næsten altid og mange lektier kan du derfor lave i den lange pause, og i de aflyste timer.

http://postimg.org/image/3wwg7uchh/

http://postimg.org/image/xv23zhiqv/

Med et snit på ca. 9,5 før al bonus skulle du være sikret plads på medicin på ku, enten gennem kvote 1 eller standby. Evt. et endnu mindre krævet gennemsnit hvis du er villig til at flytte til de andre universiteter. Så umuligt er det trods alt hellere ikke. Dine forældre kan måske hjælpe dig en gang i mellem, eller du kan lave skolearbejdet når børnene i seng. Jeg kender ihvertfald en del på medicin som er enlige og har børn. Medicin er selvfølgelig hårdere end HF og hvis de kan gøre det så kan du også. Kræver bare lidt vilje og disciplin. Held og lykke og du må spørge hvis det er :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2013 af nasir3641 (Slettet)

Hey Mo92...med hvor hvor højt snit kom du ind på KU, medicin? Jeg er selv lige blevet student fra fhf...


Svar #6
27. juni 2013 af Sus89n

Hej Mo92

Nej nej jeg misforstår dig ikke :) jeg ved det selvfølgelig kræver en indsats, det er jeg også villig til og du har en hel del gode argumenter og kan høre du har været meget tilfreds med det :)
Jeg vil se hvordan jeg kan planlægge tingene. Man kan jo komme ud af 2-årig HF og komme ind med et lavere snit ved hjælp af bonusserne = mindre stress og krav til høje karakter ..
Har heldigvis familie der kan træde til når der er brug :)

Og igen tak for din hjælp og forklaring !!


Skriv et svar til: HF og medicin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.