Studér i udlandet

Depression, mangel på motivation og skoletræt?

14. august 2013 af Trachilify (Slettet)

Hej alle sammen!

Jeg er en pige på 16 år og er lige begyndt på STX Gymnasiet. Jeg er stækt depressiv, er skoletræt (i den grad!) og jeg har ingen motivation til mere. Jeg tænker på selvmord, og har egenltig aldrig gjort det inden jeg begyndte på Gymnasiet. Jeg kan slet ikke socialt mere, og jeg overvejer stærkt at droppe ud, også for at redde migselv, men en del af mig siger så: Så spilder du jo tiden! - Jeg stresser migselv konstant. 

Jeg har et langdistance forhold, med én fra Tyskland. Jeg har prøvet at blive udvekslingsstudent før i Tyskland, men det fungerede ikke, da jeg så ikke måtte tage kontakt til DK (endda heller ikke til min kæreste i Tyskland). Jeg overvejer nu om jeg bare skal tage et års pause fra det hele og så begynde derefter på noget ikke så krævene, som f.eks. massøse eller sådan noget? Eller om jeg måske skal flytte til min kæreste og bo og arbejde dér? 

 

Tusind tak fordi I lige ville læse dette. Jeg håber du/I kan hjælpe mig... Tiden er knap.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2013 af Yang (Slettet)

Kære Trachilify

Jeg er ked af at høre, at du er i så mørk en periode, og det fremgår tydeligt, at det ikke nytter noget, at du fortsætter med skolen lige pt.. Måske skulle du overveje at tale med studievejlederen på din skole? På min skole tilbød man endda psykologhjælp, og jeg tror, at det hjalp mange. 

Jeg har selv haft en veninde, som var meget depressiv og skoletræt, da hun begyndte på gymnasiet. Hun valgte så at droppe ud og slappe af. Man kunne tydeligt se forskellen og det kunne hun også mærke, for da hun senere begyndte på HF var al ting bedre. Hun var ikke deprimeret, ej heller skoletræt. Måske skulle du droppe ud, ikke stresse dig selv og prøve at slappe af med noget, som interesserer dig og som kan give livsglæden tilbage. Herefter kan du overveje om du overhovedet gider en STX? Måske hellere end HF? Eller måske er det slet ikke en ungdomsuddannelse du vil på, men noget helt andet. Oftest får mange "åbenbaringer" om, hvad de helt præcist vil, når de er ude i den store verden og opleve ting og sager, når de får muligheder for at reflektere over tingene, og når omstændighederne ikke er så stressende. 

Det nytter ikke noget, at du tænker "Så spilder du tiden!". Det vigtigste er, at du er rask! Og så må du tage tingene, som det kommer. :-) 


Svar #2
14. august 2013 af Trachilify (Slettet)

Tusind, tusind tak for svaret. Det giver rigtig meget ro i sindet at hører at andre også har det / har haft det lige som mig. Jeg håber virkelig at tingene kan blive bedre. Senere i dag skal jeg til lægen og skolen har også snakket om en skolepsykolog. Jeg har været til psykolog før, men pludselig mistede jeg lysten til hende og tog aldrig derhen mere. Jeg tror jeg vil diskutere det hele med min mor når hun kommer hjem i dag. Jeg takker igen rigtig meget for svaret!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af Yang (Slettet)

Jeg er glad for at kunne hjælpe. Ja, sommetider er psykologer heller ikke det bedste. Jeg kender selv nogle, som ikke havde det godt, men som "lod som om", fordi det bare ikke fungerede, så jeg forstår dig aldeles godt. Men jeg synes, at det er supergodt, at du snakker med din mor om det, for kommunikation og støtte er virkelig vigtigt i sådan en situation.

Tingene skal nok blive bedre :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2013 af dannysannem

Hej

Du skal ikke føle dig for stolt til at tage en pause fra STX. Hvis motivationen mangler mener jeg du skylder dig selv at reagere. Det risikerer at ende i dårige karakterer, som du vil have svært ved at omsætte til optagelse på videregående uddannelse. Søg hjælp hos en lærer, vejleder, dine forældre - nogen du føler dig tryg hos. Det er for træls at stå med det alene. Og lad dem forstå at du mener det alvorligt, så du ikke bliver overtalt til at fortsætte noget du ikke vil - hvis det er sådan du har det??? Jeg er selv skuffet over den vejledning, jeg fik i gymnasiet da jeg ikke kunne finde motivationen. Jeg endte med et middelmådigt snit som med datidens krav heldigvis ikke betød noget for min senere kvote 2 ansøgning.

Hvis du er over 17½ år har du nogle fede muligheder for at prøve dig selv af på nogle forskellige måder. Så kan du nemlig komme på højskole. Der er der ingen eksaminer eller fast pensum. Den undervisning man har er udelukkende valgfag, som du har valgt fordi du interesserer dig for dem. 

Jeg arbejder på Rønde Højskole. Her har vi ofte elever i situationer der ligner din - de har af den ene eller anden grund mistet modet og motivationen for fx gymnasiet. Så kommer de til os og prøver at gå i skole på en anden måde, hvor målet er at dyrke sine faglige interesser i stedet for at kunne leve op til en eksamener, pensum, karakterer og lektier.
Kammeratskabet, fællesskabet og det særligt lystbetonede miljø giver social oprejsning og pludselig kan man se lys for enden af tunnellen. 

Overvej højskole  - evt Rønde Højskole, som starter nyt hold her den 24. august http://www.rondehojskole.dk/. Kontakt gerne mig direkte på tlf 21935680 - så kan jeg fortælle dig mere om mulighederne, herunder evt. økonomisk støtte.

- - - - - -

Vigtigst af alt - du skal ikke stå alene med dine udfordringer. Der er masser af dejlige mennesker, der vil hjælpe dig på vej. Så find sådan nogen at snakke med :-)


Skriv et svar til: Depression, mangel på motivation og skoletræt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.