Matematik

finde f'

28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)
f(x)=1/2x-sin(x)

find f'(x):
mit bud: 1/2-cos(x)

er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

f(x) = 1/(2x -sinx) ?? I såfald :
så brug brøkreglen som jeg aldrig helt kan huske, men mener den er :

(f/g)' = (g'-f - f'-g)/( g^2)

f' = 0
g' = 2 - cosx

Svar #2
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

F(x) hedder ½x-sin(x)
skal man så bruge brøkreglen, forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

Hey det lader til du blander den afledte f'(x) og stamfunktionen F(x) sammen. Jeg bemærker du går i 3.g, så det undrer mig, at I har om differentialregning.

Svar #4
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

3#
det er i en hjemmeopgave.... kan ikke rigtig huske det...

hov.. ja, F(x) er stamfunkion... fejl!

den rigtige f(x) hedder ½x-sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

f(x) = 1/2x -sinx

du ved at cosx' = -sinx
og hvad gælder det andet led :

F(x)= x^(a) = 1/(a+1)x^(a+1) og konstanter skal du bare lade blive stående

Svar #6
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

jo, jeg skal sandelig os finde stamfunktionen til f(x)=½x-sin(x)
er det så
F(x)= jamen der er jo inden optenser, så det du skriver med x^(a)=1/(a+1)x^(a+1) skal jeg jo slet ikke bruge, eller skal jeg?

Svar #7
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

dvs. f'(x)=½-cos(x) ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

okay når der står x står der jo faktisk x^1 dvs a = 1. Mht til dit andet indlæg tror jeg også du har forvekslet stamfunktioner og afledte funktioner.

Svar #9
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

nu er jeg overhovedet ikke med mere...
forfra...
skal finde f'(x) til f(x)=½x-sin(x)
bliver f'(x)=½-cos(x)?
eller hvad siger du


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#9: Ja, og det skriver du også i #0, så jeg ved ikke hvad sontas vil.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

Ja,som du selv rigtig nok skriver i #0 er f'(x) = 1/2 - cos(x), men efterfølgende i #7, at du skal finde stamfunktionen til f(x)

Svar #12
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

ok... så er f'(x) fundet... så går vi til F(x)...

F(x)=(1/4)x^2+cos(x) ikke?

Svar #13
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

så nu har jeg både fundet f'(x) og F(x), nu ska jeg så finde største værdi og mindste værdi for f.
hvordan er det nu lige jeg gør det??

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

#12 ja det er rigtigt. Største værdien for f findes enten i rendpunkterne eller der hvor f'(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

#12 eller du glemte lige integrationskonstanten :

F(x)=(1/4)x^2+cos(x) +k


Svar #16
29. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

14#

hvordan findes mindsteværdien for f så?

Skriv et svar til: finde f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.