Samfundsfag

BNP til procent

09. september 2013 af 98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

BNP

                         1989                            1999                        2009

   kina                 1204                           3107                       8255            

    Indien              1001                           1728                      3458

 Rusland              1930                           1146                        1931 

Brasilien            1122                           1323                          1824

USA                    7824                      10.720                            12821

Hej, :-) 

Jeg skal omregne hvor meget hver af disse lande er steget i procent. :-) er der nogle der kan hjælpe mig? 

jeg har prøver med denne formel synes bare ikke resultaterne passede. 

((Slut-start)/(start))*100

på forhånd tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Snapso (Slettet)

Jeg mener du skal dividere de "nye" tal med de "gamle" tal og så dividere med 100. Fx med Indien: 1728/1001 = 1,726

1,726x100 = en stigning på 172,6%


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Så er stigningen jo på 172,6% - 100% = 72,6%.

Formlen, som trådstarter har skrevet op, er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af Snapso (Slettet)

Tak for korrigeringen, du har selvfølgelig ret.


Svar #4
11. september 2013 af 98 (Slettet)

Tusind tak, men jeg tænkte på, om man ikke i stedet kunne gå ud fra at tallet fra 1989(startværdien) udgør hundrede procent, og så efterfølgende finde ud af hvor stor en stigning der er fra de andre år? jeg ved bare ikke helt, hvordan jeg skal gøre? kan i måske hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er jo netop gjort i eksemplet i #1, med korrektionen i #2.


Svar #6
11. september 2013 af 98 (Slettet)

okay, kan du måske vise mig hvordan jeg gør ved kina? :-) jeg er ikke helt sikker på at jeg gør det rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan jo vise, hvad du har gjort ved Kina.


Skriv et svar til: BNP til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.