Historie

Hjælp til Den Kolde Krig!

14. oktober 2013 af caro34 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Hej sidder og laver historie fremlæggelse om den kolde krig og har 2 sprørgsmål:

- Hvordan sluttede den kolde krig egentlig? 

- Fik Østeuropæriske lande ikke lov til at modtage mashall-hjælpen. Eller gad de ikke have den? (er lidt usikker, da der står 2 forskellige ting)

- Håber I kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af mathon

Hvorledes skulle østeuropæiske regeringer kunne legitimere økonomisk hjælp fra en kapitalistiske fjende, hvis markedsøkonomi de ideologisk tordnede så propagandistisk imod og hvis snarlige sammenbrud de proklamerede som uundgåelig og ønskelig til fordel for planøkonomi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2013 af 123434

Mange Østeuropæiske lande vil gerne have en del af Marshallhjælpen, men Moskva sagde nej. 

"Planen var en opfølgning af Trumandoktrinen med støtte af økonomiske midler. USA's politikere havde den opfattelse, at økonomisk krise gav grobund for kommunisme. Et stærkt, samlet og genopbygget Vesteuropa ville derimod være en militær modvægt mod Sovjetunionen, og svække kommunistpartiernes indflydelse i de enkelte lande. Ydermere var tanken bag Marshallhjælpen, at USA selv kunne undgå en økonomisk krise, da de var afhængig af at handle hos deres europæiske handelspartnere. Der var altså såkaldt interdependens mellem Europa og USA."

"Som led i problemerne omkring delingen af Tyskland, fik Sovjetunionen og de østeuropæiske lande også tilbuddet, men takkede nej af frygt for at USA ville få stor indflydelse på de pågældende lande. Afslaget betød et markant forskel mellem øst og vest"  

Wiki


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af snylt (Slettet)

I bund og grund så sluttede krigen jo nok med, at Tysklands militær blev meget svækket. Sovjet, og de allierede trængte nærmere og nærmere ind i det tyske rige, og derfor kan vist sige, at sådan sluttede det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2013 af 123434

3# Mener du ikke 2.verdenskrig?

0# Spørger ind til den kolde krig. 


Skriv et svar til: Hjælp til Den Kolde Krig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.