Biologi

Drug koncentration

21. oktober 2013 af Masculine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt i tvivl om dette, så prøver lige at spørge her :)

Jeg vil behandle nogle celler med et drug, hvor stock koncentrationen er 10 mM. Jeg ønsker dog at behandle cellerne med kun 10 nM.

Cellerne som behandles er imidlertid i opløsning (en 2 mL opløsning), og de skal behandles således at V = 2 microliter drug / 2 mL celler. Mit spørgsmål er så, når nu slut concentrationen skal være 10 nM, skal jeg så 'fratrække' den yderligere opløsning som sker når nu cellerne er i opløsning, eller den skal medregnes?

Jeg tænkte selv: 2 mikroliter/2 mL = 1:1000, dvs. jeg kan tage 5 microliter drug i 4995 microliter buffer, og så tage 2 microliter af denne opløsning og blande med de 2 mL celler. Men ved ikke om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af sappr (Slettet)

Det er rigtigt nok, men du burde måske bruge 1998 mikroliter celle opløsning (hvis det skal være lige så korrekt som da du fortyndede din opløsning).

Du fortynder med 1000 én gang først, derefter med 1000 når du tilsætter det til dine celler --> i alt har du fortyndet med faktor 1000 x 1000 = 1000000 og 10 mM / 1000000 = 10 nM. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2021 af davemebc (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Drug koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.