Biologi

Anabole steroider HJÆLP

03. marts kl. 19:02 af lollipopmaa - Niveau: Universitet/Videregående

hej,

Et hurtigt spørgsmål: giver anabole steroider positiv eller negativ feedback? Fordi jeg tænkte først at det var positiv feedback, da der kommer en høj mængde testosteron, men så overvejede jeg om det var negativ feedback, da mængden af LH og FSH bliver formindsket. nogle der kan hjælpe?

pft.:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts kl. 20:51 af Martin2Holte

Du tilfører testosteron lignende stoffer, men den naturlige testosteron produktion falder, dvs negativ feedback, Anabole steroider giver typisk negativ feedback på kroppens egen hormonproduktion.

Når anabole steroider, som er syntetiske varianter af det mandlige kønshormon testosteron, indtages, registrerer kroppens endokrine system det forhøjede niveau af steroider i blodet. Dette signalerer til hypotalamus og den forreste hypofyse, at der er tilstrækkeligt (eller for meget) testosteron i kroppen, hvilket fører til en nedsat eller indstillet produktion af luteiniserende hormon (LH) og follikelstimulerende hormon (FSH).

LH og FSH er kritiske for at stimulere testiklerne til at producere testosteron og spermier. Så når disse hormoner reduceres pga. negativ feedback fra anabole steroider, falder den naturlige testosteronproduktion og spermproduktion ofte markant. Dette kan føre til en række bivirkninger, som f.eks. testikelatrofi (reduceret testikelstørrelse), nedsat fertilitet og andre hormonrelaterede sundhedsproblemer.

Svar #2
03. marts kl. 21:37 af lollipopmaa

Tusind tak for dette svar!! :) meget hjælpsomt


Skriv et svar til: Anabole steroider HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.