Studievejledning

Biotek-studieretningen

26. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

Hej SP

Jeg har en stor interesse indenfor de naturvidenskabelige fag - herunder bioteknologi, matematik og fysik. Jeg har gå i 1.g nu, og er i grundforløbet. Men jeg har et spørgsmål til de der har biotek-linjen.
Hvordan er niveauet?

Er det hårdt og kræver de meget af eleverne?

Hvad får i generelt i disse fag? osv.

Jeg håber i vil svare, for jeg vil helst klare mig godt i fagene, er nemlig bange for at det vil gå dårligt senere.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg har selv biotek, og går i 2g, og her lærer vi om massere af spændende ting, det er et meget lærerigt fag, men for at du skal blive god til det skal man lægge meget tid i det.  Hvis du er en der kan lide mange formler, og lære massere af nye ting, så syntes jeg at biotek passer godt.

:-) håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2013 af Sinimini (Slettet)

Læs dine lektier grundigt og få spurgt om de ting, du ikke forstår. Så skal det nok gå ;-)


Svar #3
26. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

Jeg elsker de naturvidenskabelige fag, fordi det altid handler om logik. Hver gang jeg ikke forstår noget, spørger jeg læren - det gjorde jeg siden folkeskolen, så jeg har vænnet mig til at spørge hver gang jeg ikke forstår noget. Men jeg har dog hørt at mange ikke klarer sig så godt på biotek-linjen, så derfor blev jeg en smule nervøs. Jeg fik generelt gode karakterer i 9. kl hvor jeg afsluttede de naturvidenskabelige fag med 10-12. Men er 2.g ikke meget sværere end 1.g, har hørt at der er mange der gerne vil droppe ud, fordi de klarer sig dårligt?  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af raaambo (Slettet)

Der er ikke den store forskel på 1g og 2g, hvis du har forstået dit metariale i 1g, så kan du sagtens klare sig i 2g.. De personer som dropper ud i 2g er generelt personer, som endten ikke følger med eller folk som ikke dukker op til timerne. Men 2g er meget overvurderet skal du lige vide, det er ikke så svært som det lyder :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2013 af biotekbøf (Slettet)

Jeg går pt i 3.g med bioteknologi A som studieretningsfag.

Jeg har klaret mig fint indtil videre, og det er til trods for at jeg var fraværende halvdelen af 2. g grundet individuel elevudveksling. I det halve år, hvor jeg ikke deltog i undervisningen, klarede jeg mig ved at læse op i de forskellige grundbøger vi havde fået udleveret på daværende tidspunkt.

Hvis du er interesseret i bioteknologifaget som helhed, synes jeg helt klart at du skal vælge det, da det er et meget vidtstrækkende og vidtdækkende fag. Hvis du derimod er mest til kemi eller hælder mest til biologi, vil jeg anbefale dig at "nøjes" med at studere et af fagenene, da bioteknologifaget hurtigt kan blive uoverskueligt, hvis man kun finder halvdelen af undervisningen interessant. 

Hvis du ender med at vælge bioteknologi som fag, vil jeg råde dig til allerede fra starten af at følge ekstremt godt med samt at få taget nogle gode notater, eventuelt lave en liste over hvad de forskellige bioteknologifaglige begreber betyder, da man i bioteknologiundervisningen ligger stor vægt på at de forskellige fagtermer bliver brugt korrekt. 

Et sidste lille råd; Lad vær' med at benytte dig af de mange opgaver der ligger herinde, hvis der er noget du ikke forstår i en aflevering. Det handler ikke om for alt i verden at holde et godt snit hele forløbet igennem. Det er langt vigtigere at du lærer af dine fejl, så du er fuldt rustet til at gå op til en eventuel eksamen i 3. g, i stedet for at være fuldstændig blank i sandhedens time. 


Svar #6
11. november 2013 af SSunshine (Slettet)

Mange tak, dit svar har jeg virkelig fået meget ud af. Men er bioteknologi mest et blandet fag mellem biologi og kemi el. bliver man for det meste undervist hver for sig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2013 af biotekbøf (Slettet)

Det glæder mig at du kunne bruge mit svar. (hvis det altså var mig du mente) 
Nu ved jeg kun hvordan det er der hvor jeg går. Men på mit gymnasium var fagene adskilt det første halve år, for at få opfrisket baggrundsdelen. Herefter har det været blandet. Lige nu arbejder vi fx med hormoner, som jo både er utroligt meget biologi udadtil, men ligeså meget kemi indadtil.


Svar #8
12. november 2013 af SSunshine (Slettet)

#7 Ja, det var dig jeg mente. :-)

Hvilke andre emner har i el. skal i beskæftige jer med?


Skriv et svar til: Biotek-studieretningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.