Samfundsfag

Den fjerde statsmagt

03. november 2013 af FrederikJensen123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen som har eksempler på lande, hvor Den Fjerde Statsmagt ikke spiller nogen rolle. Jeg tænkte på Nordkorea og nogle af de andre østlige lande. Jeg kan ikke rigtig finde noget på nettet (men det er der et eller andet sted!). 

I forhold til Den Stats Magt, mener jeg; er der nogle lande som har begrænset for mediernes frihed til, at kunne ændre på systemet med deres magt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af 123434

Håber det kan hjælpe dig.

I nogle lande er medierne/TV-selskaberne ejet af staten. Medier og staterne er altså ikke uafhængige af hinanden. Derfor bliver "sandheden" kun fortalt udfra statens synspunkt. F.eks. på nordkoreansk TV er det ikke unormalt, at TV-værten snakker om at Sydkorea igen har angrebet Nordkorea. Det passer selvfølgelig ikke. Nordkoreansk TV er ren propaganda.

I et demokratisk land som Danmark er staten og medierne uafhængige af hinanden. Desuden har medierne den opgave at afsløre magtmisbrug.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af nybegynderen

I Malaysia er både de store aviser, TV- og radiostationen statsejede. Så til dels er den fjerde statsmagt sat ud af spillet. Men internettet har betydet at den malaysiske befolkning kan søge deres informationer der, eksempelvis den kristiske nyhedsportal malaysiakini.com og få "sandheden". Det der bliver skrevet i aviserne, vist i TV og sagt i radioen, er ren propaganda for den siddende regering, der har siddet ved magten siden landet opnåede selvstændighed i 1957. Malaysia er det man vil beskrive som et mellemindkomstland. Men med internettet som en del af mediebilledet kan man ikke helt påstå at medierne slet ikke spiller nogen rolle i Malaysia.


Svar #3
06. november 2013 af FrederikJensen123 (Slettet)

Tusind tak. I har vel ikke andre nyttige informationer, som man kan bruge om Den 4. Statsmagt; altså bortset fra dem der er tydeligvise logiske. Nogle informationer som læren bliver for glad for at få afvide om Den 4. Statsmagt. Det var super info som i gav mig. ;-)


Skriv et svar til: Den fjerde statsmagt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.