Teknologi

Macbook Pro Retina brugbar på uni?

09. januar 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg skal begynde på uni næste år, og kunne i den anledning godt tænke mig at anskaffe mig en ny bærbar.

Jeg har altid været Windows-mand, men den nye bærbar skal selvfølgelig være en ultrabook, og her må jeg ærligt indrømme, at det primært er Macbook Pro med Retina-skærm som tiltaler mig mest. Designet er perfekt, performancen er den bedste, den kan vist lidt af hvert. Men er sådan en bærbar overhovedet brugbar på uni?

Tekstbehandling og surfing skal den nok kunne klare, men jeg tænker primært på, om den kan køre det nødvendige software? Jeg er endnu ikke sikker på uddannelse, men det bliver nok enten ha(MAT) eller ha(ALMEN) på CBS (muligvis IB, hvis jeg falder for fristelsen...), omend POLIT og OECON(altså, matematik-økonomi) på KU endnu ikke er helt udelukket.

Udgør softwareprogrammer en stor del på disse uddannelser, og kan man køre dem på Macbook Pros styresystem (som jeg ærligt tal slet ikke ved hvad hedder... OS, OS X, Maverick, got no fuucking clue...) problemfrit? Eller skal jeg ud at investere i noget parallels? 

Desuden, kan det anbefales at købe Macbook Pro med Retina-skærm overhovedet, eller er der ingen reel forskel? Og skal det være 13 tommer eller 15 tommer? 4 GB RAM eller 8 GB RAM? 

Den skal holde det meste af uddannelsen, så vil gerne være sikker på, at jeg har købt den rigtige bærbar. 

Danke.

OBS: Jeg er ikke interesseret i Macbook Air. Tøsebærbar. 


Brugbart svar (5)

Svar #1
09. januar 2014 af PeterValberg

1. Find din ønskede uddannelse.
2. Bliv optaget :-)
3. Start på den pågældenede uddannelse.
4. Se tiden an (snak med de andre og brug hvad du har)
5. Køb en ny computer (hvis du har råd)

PS.: Jeg er meget glad for min MacBook Pro 13"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. januar 2014 af Amril (Slettet)

Sikke da et brugbart svar.... du svarede på præcist af mine spørgsmål. Som en engel sendt fra himlen...


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2014 af MaibritG

#2, Umiddelbart synes jeg faktisk at svaret i den grad er brugbart. Mit bud vil netop også være, at du bør vente med at købe ny computer indtil, at du har en idé om hvad dit behov rent faktisk er.

Selv bruger jeg en MacBook PRO 13" Retina-skærm, og dens helt klare force som all-round PC er batteritiden. Samtidigt er der mulighed for at køre både OS X og Windows, hvis der skulle være behov for det (i mine øjne er det blasfemi (-; ). På den anden side er en Mac ret dyr kontra en Windows-baseret PC, der vil kunne opfylde dine behov både nu og på dit kommende studie (uanset hvad du bliver optaget på).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

jeg synes du skal vente og se hvad du faktisk får brug for. Der er ikke meget sjov ved at bruge 10.000 på en Mac, der ikke kan køre de rigtige programmer fordi de kun findes til windows. Jeg har selv en 15 tommer skærm og det går lige an til de GIS øvelser jeg laver. Du kan selvfølgelig bootcampe Windows på en Mac, men det bliver ikke det samme, og der er mere du skal sætte dig ind i, bare for at få et tåleligt arbejdsredskab.

Derudover; vil en ny computer nu, også kunne bruges sidste det sidste år? Eller kan du bruge din nuværende en år eller to, og så købe en ny computer igen til de par sidste år. 5 år på uni er lang tid for en computer, hvad enten det er en Windows eller Mac. Husk på at den skal op og ned af tasken mange gange, flyttes fra rum til rum mange gang, der kommer nemt mange fingre på. Nogen taber en halv sandwich (eller cola), mens du har ryggen til. Alt kan ske, så er der råd til, pludseligt, at skulle købe endnu en?

Angående skærm, så skal/bør du teste den grundigt af inden valg i alle former for belysning. Kvaliteten af lyset på mange uddannelser svinger meget, mest dårligt. Du vil sikkert komme ud for, at kraftigt solskin, halvmørke, neonrør og meget andet. Prøv inden køb. Det kan sagtens være at en billigere skærm er bedre at arbejde på, men knap så godt til spil... Husk desuden at der ofte følger et større tastatur med en større skærm. Og det er ofte nemmere at skrive på et stort tastatur.

Hilsen Lars

p.s. Jeg købte en nu Windows maskine for 5 år siden, er nu igang på 3 år på AAU og bortset fra et nyt batteri, så regner jeg med at købe en ny maskine til det sidste år. Maskinen har kun kostet 4500, virker perfekt og er rigelig kraftig til Matlab og ArcMap. (Brug dine penge på noget bedre=bøger)


Svar #5
10. januar 2014 af Amril (Slettet)

Umiddelbart synes jeg faktisk at svaret i den grad er brugbart. Mit bud vil netop også være, at du bør vente med at købe ny computer indtil, at du har en idé om hvad dit behov rent faktisk er.

Igen, det svarer jo ikke på mine spørgsmål, som netop gik ud på at få et bud på hvilke behov jeg rent faktisk vil have, og det er der nok en grund til. Min nuværende bærbars harddisk er smadret. Jeg bruger stationær. 

#4

Ja, jeg køber nok en ny om 4 år så. Ingen problemer, der er det nok alligevel på tide at følge med trenden. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#5,

du nævnte ikke at du har brug for en løsning NU. Her vil jeg foreslå dig at købe en ny disk til den gamle. Hvis du altså mener at disken ikke duer mere (for det er vel ikke bare en formattering og reinstallation du har brug for?). Rådet med at vente med den nye er stadigt validt. DU kender ikke DIT behov før du er 2-3 måneder henne i studiet.

Med mindre at du er hardcore gamer, er 4 år for lidt for en computer.

Og jeg vil så tilføje at med mindre at du vil være arkitekt eller ligende kreativt, så er en Windows løsning nok sagen.

Hilsen Lars


Svar #7
12. januar 2014 af Amril (Slettet)

Suk....

du nævnte ikke at du har brug for en løsning NU.

Og er det ikke fuldstændigt hamrende ligegyldigt? Jeg spurgte hvilke behov jeg ville have på de nævnte uddannelser, svar enten på dét spørgsmål, eller hold jer væk med jeres bovlamme råd om at "vent og se", som om at jeg ikke allerede har overvejet sådan en fuucking indlysende mulighed. 

Her vil jeg foreslå dig at købe en ny disk til den gamle. Hvis du altså mener at disken ikke duer mere

Nej, jeg mener at harddisken er kaput. Og en ny kan ikke købes, de er grovdyre og skal importeres fra USA. Og så kommer der afgifter og det hele på. Igen, spørgsmålet gik ikke ud på om jeg skulle reparere min gamle computer, men om min nye computer vil kunne klare mine kommende behov, et så simpelt spørgsmål som i åbenbart ikke er istand til at fatte. Grotesk. 

Rådet med at vente med den nye er stadigt validt. DU kender ikke DIT behov før du er 2-3 måneder henne i studiet.

Nej, jeg kender ikke MIT behov, hvorfor jeg spørger her inde. Hvad fanden skulle man ellers bruge den her portal til, hvis man ikke kan få svar på spørgsmål man endnu ikke kender til? Jeg skriver jo også navnene på de mulige uddannelser, så er det jo bare om at komme ind og skrive, at 'hej, jeg går på denne uddannelse, og du vil få brug for dette program'. Var det så svært?

Nej, i stedet får jeg svar fra en flok lalleglade tumper, som åbenbart anser 'hej, vent til at du ved det du ikke ved så burde du vide det du vil vide' som en acceptabel form for respons. NEJ! Svar på spørgsmålet, eller hold. jer. væk. 

Og jeg vil så tilføje at med mindre at du vil være arkitekt eller ligende kreativt, så er en Windows løsning nok sagen.

.... hvad fanden skal jeg bruge det til? Så kom dog forhelvede med nogle begrundelser for dine påstande. Helt seriøst, er i lige proppet ud af morens fisse, eller hvad? Sikke da et forfærdeligt niveau i udviser. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Det er helt tydeligt, at en Ha(Mat), .Polit eller .Oecon er passende uddannelser til dels dit sindelag, dels den bærbare du savler efter.

Dit intellektuelle niveau er tydeligt demonstreret ved dit sprogbrug og din manglende imødekommenhed overfor venlige og ambitiøse medstuderende, som bruger deres i øvrigt sparsomme tid på at hjælpe folk som dig, som tilsyneladende ikke er i stand til at vurdere hvorvidt det er en mulighed bare at købe den MacBook og få installeret Windows på den ab fabrik.

Hvad angår tidspunktet dit indlæg er skrevet på, må man antage at du har trængt til en lur.

Jeg kan fortælle dig, at visse statistikprogrammer har haft vanskeligheder ved at fungere på OS X, men så vidt jeg kan forstå, så er det problemer som er ved at være løst. Ellers kan jeg igen henstille til at køre begge OS på én computer.

Jeg vil ønske dig held og lykke med din .Polit eller .Oecon - du skal nok få bragende succes :) Især hvis du finder den helt rette computer til at understøtte dit geniale sind.


Svar #9
12. januar 2014 af Amril (Slettet)

som bruger deres i øvrigt sparsomme tid på at hjælpe folk som dig, som tilsyneladende ikke er i stand til at vurdere hvorvidt det er en mulighed bare at købe den MacBook og få installeret Windows på den ab fabrik.

"som tilsyneladende ikke er i stand til at vurdere"? Er det mig du snakker om? Hør her... du ved intet om mig, så drop de passivt-aggressive fornærmelser.

Jeg kender udemærket til de forskellige muligheder, jeg er jo ikke idiot som dig, vel? Men, igen, igen, igen, så har det ikke noget med mit spørgsmål at gøre. Jeg er ikke interesseret i at købe Windows efter at jeg har købt en Mac, det er en ekstra omkostning, som jeg helst gerne vil slippe for. Desuden er boot camp ikke særligt effektivt. Jeg har heller ingen interesse i at køre parallels, det er for dyrt og kræver en masse RAM, hvilket begrænser bærbarens performance. 

Nej, mit spørgsmål lød således: Kan et MAC styrestem anvendes på de nævnte uddannelser, brugbart og effektivt. Det er jo et så vanvittigt simpelt spørgsmål, faktisk forstår jeg simpelthen ikke, hvorfor I har så svært med at svare på det. Fair nok, hvis i ikke kan, men så burde i jo også bare holde jer væk, i stedet for at komme her med jeres pseudo-intellektualitet og 'se på mig og hvor hjælpsom jeg er-attitude. Brækker mig. 

Hvad angår tidspunktet dit indlæg er skrevet på, må man antage at du har trængt til en lur.

Hvad angår tidspunktet dit indlæg er skrevet på, må man antage, at du nok altid trænger til en lur. Smut i seng med dig, lille pus. 

Jeg kan fortælle dig, at visse statistikprogrammer har haft vanskeligheder ved at fungere på OS X, men så vidt jeg kan forstå, så er det problemer som er ved at være løst

Hallelujah!!! Endelig et reelt svar på mit spørgsmål. Helt grotesk at det skulle tage så lang tid, men ja ja, sådan er det jo med jer langsomme mennesker. Der må være en eller anden retarderende sygdom på spil. 

Det er helt tydeligt, at en Ha(Mat), .Polit eller .Oecon er passende uddannelser til dels dit sindelag, dels den bærbare du savler efter.

Dit intellektuelle niveau er tydeligt demonstreret ved dit sprogbrug og din manglende imødekommenhed overfor venlige og ambitiøse medstuderende,

Hvad er det du insinuerer? Er det et fejlagtigt forsøg på sarkasme? Er du en af de amøber som tror, at intelligens har noget som helst at gøre med social opførsel og 'manglende imødekommenhed'? 

Hvis ja, så kan vi da sagtens dele eksamensbeviser og se, hvem der nu har mest at komme med. Hør her, dit uduelige jammerbarn, jeg var dit nuværende intellektuelle niveau overlegen som vuggestuebarn. 


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Haha du er da vist ikke helt normal :)

Tomme tønder buldrer højest osv..

Hvis du vil battle med eksamensbeviser, så er jeg ret sikker på at du taber. Til både mig og de andre der generelt hjælper herinde.

Hvad angår dit indlæg i øvrigt - se nu at få noget søvn. Du har vist ikke sovet siden i forgårs.

Håber tråden bliver lukket så du må kanalisere dine underlige aggressioner andetsteds hen :)


Svar #11
12. januar 2014 af Amril (Slettet)

Jeg fik et snit på omtrent 12. Dig? 

(pst... det er her du opfinder et imaginært tal, hvorefter jeg foreslår, at vi uploader billeder) 


Brugbart svar (2)

Svar #12
12. januar 2014 af SpringE (Slettet)

#0

En Macbook Pro er helt klart brugbar på uni. Det er ret usandsynligt, at der skulle komme software-problemer ved at bruge Mac (OS X). Har selv læst cand.oecon med meget fokus på statistik og har uden problemer kørt Matlab, SPSS, OxMetrics, EViews mm. på en Macbook Pro (13"). Dog er brugerfladen ofte lidt forskellig fra Windows, hvilket eventuelt kan være en ulempe ift. de guides der følger med softwaren. 

Mindst halvdelen af dine kommende medstuderende bruger også Mac, så det er svært at forestille sig, at I skal bruge software, som kun kan køre på Windows.

Mht. hardwaren, så synes jeg de ekstra penge for retina-udgaven er godt givet ud. Mærkbart skarpere display, og den er desuden tyndere og lettere. Jeg synes også det giver mening, at investere i 8 (eller 16) GB RAM, hvis den skal bruges længe. 

Held og lykke med studiet! Som de andre i tråden, synes jeg også det ville klæde dig at moderere sproget.


Svar #13
12. januar 2014 af Amril (Slettet)

Tak for svar. 


Skriv et svar til: Macbook Pro Retina brugbar på uni?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.