Engelsk
Engelsk
Hej alle! er der nogen som orker at kigge evt rette min engelsk aflevering på 2 sider? så er i sødeeee :)
Svar #1
11. januar 2014 af Aves (Slettet)
Umiddelbart: undgå at bruge sammentrækninger (fx doesn't) og personlig pronominer som "we" og "I", så lyder det mere formelt. "we" kan måske bruges, hvis man bruger det i betydningen af "man" - men så kan du også erstatte det med "one" i de fleste tilfælde. :)
Svar #4
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Der er generelt mange fejl, især kongruensfejl og forkert sprogbrug, der springes vilkårligt mellem nutid og datid, og sproget bærer præg af at være tænkt og skrevet på dansk.
Svar #5
12. januar 2014 af Aves (Slettet)
#4
Ja, hold det i nutid.
Nogle udvalgte sætninger:
- While she was waiting at David, she sees that he arrived with his bike, quickly they were agreeing where they should go.
"vente på" = waiting for, men selve formuleringen er mærkelig. "while" betegner det tidsrum fra da hun begynder at vente indtil David kommer, så man kan ikke helt sige "he arrives" og bruge "while".
"quickly they were agreeing": brug simpel tid her, og placér "quickly" efter hovedverbet
- They meet two Indian women and one of them starts to allegations that they have brought evil spirits with them.
"starts to allegations": du mener vel "starts to allege"?
- She´s no insurgent at all, but everything appears to change when she´s with David.
Fjern sammentrækningerne.
"she's no insurgent": brug "she is not"
- black sheep´s of the family
"sheep" bøjes ikke i flertal
Flere generelle forslag:
- Skriv hele stilen som én samlet tekst, også når læreren giver spørgsmål i punktformat (medmindre der blev helt specifikt sagt noget andet). Giv den en introduktion og en samlet konklusion. Så er man forberedt til fiktionsdelen til eksamen.
- I analysen: start med en sætning, der præsenterer hovedpointer i afsnittet / den del af analysen, analysér og afrunde afsnittet af med en konklusion.
Kan du oploade en ny version, efter du har kigget den igennem? :)
Svar #6
12. januar 2014 af rhyhanna (Slettet)
Hej igen! :)
Har prøvet at rette nogen ting i gennem.. så her er den nye version..
Svar #7
12. januar 2014 af rhyhanna (Slettet)
hov her er den...
Svar #8
12. januar 2014 af Aves (Slettet)
SUMMARY
- Der er stadigvæk en blanding af nutid og datid nogle steder. Det hele bør være i nutid i en essay. Der er også en kongurensfejl.
- "They went to a bar, to get something to drink": fjern ",".
CHARACTERIZATION
- Der er enkelte steder, hvor sætningen ikke virker sammenhængende. Overvej at omformulere nogle af dem og hold komma-reglerne i baghovedet.
- Mange af kommaerne er overflødige og sat efter dansk kommaregel, fjern dem.
- "An characterization": "a characterization"
- "When she is with David she is comfortable, relaxing": "relaxing" bør stå i perfektum participium fordi den er subjektsprædikat, så "relaxed" (der er flere fejl af denne slags senere i teksten).
- "She is not rebel at all": enten mener du "not rebellious" eller "not a rebel", er ikke helt sikker, men der mangler noget.
- "When she is with him she feels like doing a lot of things, like drinking at different bars and she does not care if he smokes marihuana or doing bad stuff.": fjern komma efter "things" og tilføj en foran "and she does", "doing bad stuff" skal også stå i simpel tid (igen er der lignende fejl i resten af teksten).
Har hurtigt skimmet resten, der er også steder i resten af teksten, hvor man ikke vil have sat komma på engelsk, og kongurensfejl hist og her.
Måske kan du overveje flere citater fra teksten i 3. afsnit som belæg til dine pointer? :)
Svar #9
12. januar 2014 af rhyhanna (Slettet)
aha taaak for det! :D det rigtig sødt af dig, men jeg tænkte på kan du ikke overstrege de steder der forekommer datid? altså forstår ikke helt hvor der er datid? .. og det med kommaerne ved jeg godt haha :)
Svar #11
12. januar 2014 af Aves (Slettet)
Så lidt.
Jeg er ikke meget for at understrege alle stederne med datid, men jeg er for at rette enkelte fejl, du har. Forhåbentlig kan du forstå det. :)
På engelsk har man udvidet eller '-ing form' >< simpel tid. De bruges forskelligt, fx:
- Udvidet tid: I am eating lunch = jeg spiser frokost (lige nu).
- Simpel tid: I eat lunch everyday = jeg spiser frokost hver dag.
På dansk bruger man bare én form, derfor kan det være lidt svært. Der er sikkert en kapitel i din grammatikbog, som snakker om det.
Svar #12
12. januar 2014 af rhyhanna (Slettet)
Jeg forstår :-) ... men har rettet lidt igen med hensyn til datid, synes selv der ikke er flere :O.. men hvad er det så jeg konkret skal rette ved denne sætning "doing bad stuff"? du sgade også et eller andet med kongurensfejl. Er det denne sætning?
- "They went to a bar, to get something to drink": fjern ","
Svar #13
12. januar 2014 af Aves (Slettet)
"doing bad stuff": her er det simpel/udvidet tid, jeg forstod det som hans vane / noget, han gør som en vane (i forbindelse med den forrige halvdel af sætningen), så bør det stå i simpel tid, dvs. "does"
Jeg forstå ikke helt, hvad du mener ved at citere
- "They went to a bar, to get something to drink": fjern ","
kommaen skal bare fjernes.
Svar #14
12. januar 2014 af rhyhanna (Slettet)
aha tusiiind taaaaak :-) nu gav det mere mening :)... tak for hjælpen ..
Skriv et svar til: Engelsk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
