Religion

Hvad er Sunnisme

20. januar 2014 af blev12344 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey Folkens.

Er der en som kan forklarer mig i en privat besked hvad Sunnisme er. Håber virkelig i kan hjælpe mig 

Mvh Gert


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af mathon

Den islamiske verden har politiske uenigheder ofte haft form af religiøse konflikter.[Kilde mangler] Det tidligste eksempel på dette var 30 år efter Muhammeds død. Det islamske samfund havnede i en borgerkrig, som blev grundlaget for islams opdeling i tre retninger.[Kilde mangler] En vigtig grund til denne første borgerkrig var, at nogle oprørere i Irak og Egypten modsatte sig den tredje kalif og hans guvernører.[Kilde mangler] Efter at kaliffen var blevet dræbt, brød krigen ud i fuldt omfang mellem de forskellige grupper, der kæmpede om magten. Krigen endte med, at der blev skabt et nyt dynasti af kaliffer, der regerede fra Damaskus.

Fire grupper brød med hovedstrømningen blandt muslimerne i denne periode, to af dem med et trosgrundlag som ligner det, vi i dag kender fra sunnimuslimerne. En af dem krævede, at attentatmændene, som havde dræbt den tredje kalif, skulle henrettes, og de blev kaldt shia (partisanerne) fra Uthman; den anden gruppe mente, at genoprettelsen af ro og orden var vigtigere, de blev kaldt shia af Ali. To andre grupper dukkede op som følge af konflikten. Khwarijgruppen mente at begge partisan-grupperne var vantro, mens Rawafidh, som var mere ekstreme partisaner, helt afskrev de tidligere kaliffer.
                                                                                                                                           GOOGLE


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af Amril (Slettet)

Sunni = Mohammed sidste profet. Shia = Ali sidste profet.


Svar #3
20. januar 2014 af blev12344 (Slettet)

Tak for svar :D Det var lige det jeg skulle helst ikke sådan noget langt :D Kort er Godt


Brugbart svar (3)

Svar #4
20. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

#2 det svar er på ingen måder korrekt. Hos begge hhv. Suni og shia muslimer er profeten Mohammed den sidste profet. Men khalifatet efter profeten er Omar Ibn alkhatab hos suni og Ali Ibn Abi Taleb hos shia muslimer. Her falder forskellen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2014 af Amril (Slettet)

Din viden om shia og de underliggende sekter er tydeligvis meget begrænset.

Det er korrekt, at visse shii'ter anser Muhammed som den sidste profet, og Ali betragtes udelukkende som hans efterfølger(eller Abu bakrs efterfølger), men selv de anerkender, at de "følger" Ali fremfor Muhammed. Shia direkte oversat betyder netop 'follower'. Ifølge dem var Ali valgt af gud (ergo den sidste profet, da definitionen for profeterne var, at de var valgt af gud), mens Omar var valgt af Abu Bakr.

Desuden er der andre sekter, Ghurabiya, som erkender, at Ali var Muhammeds efterfølger (og hvordan kan han være Muhammeds efterfølger uden at være profet?), at han var valgt af gud (= profet), at der var noget spirituelt over ham.

Spørg enhver Shia, "anser" du Ali som den sidste profet? Svaret er ja. Det er den betydning han har for dem.


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Shia muslimer kalder Ali Ibn Abi Taleb for imam som ifølge dem fik styret(alwilaya) efter Profeten. Her vil jeg citere fra quranen sura Al-Imran sura 3 vers 145: Mohammed er kun et sendebud! Sendebudene før ham er visselig gået bort. Hvis han da dør eller dræbes, ville I så vende om på jeres hæle? Men den, der vender om på sine hæle skader ikke Allah det mindste. Og Allah vil belønne de taknemmelige.

Læs dette vers på arabisk(mere forståelse).
Dette er citatet fra Quranen at han var den sidste. Derfor kan ingen komme og bilde mig ind at Ali Ibn Abi Taleb var den sidste profet hos shia muslimerne.
Diskussion afsluttet her fra!

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2014 af powpow (Slettet)

Den er jo helt gal. Ingen shia anser Ali som den sidste profet. Ali anses som en imam og ikke profet.


Svar #8
20. januar 2014 af blev12344 (Slettet)

Det er ikke sådan at i bare kan svare på hvad Sunnisme er og ikke hvad forskellen er vi kan evt. aftale at skrive i en privat besked. Så kan jeg spørge jer noget mere om det


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2014 af fijona (Slettet)

snipzz det sjovt du skriver at din viden er meget begrænset for det var lige det jeg tænkte da jeg læste din kommentar


Skriv et svar til: Hvad er Sunnisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.