Studievalg og videregående studie

Statistik over kvotienten for matematik-økonomi

02. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Hej alle sammen

Er der nogen, der tilfældigvis kender til et sted hvor jeg f.eks. kan se kvotienten for matematik-økonomi de seneste 10 år?

Jeg kan inde på KU's hjemmeside se at den var 9,5 i 2012 og 9,1 i 2013. Det jeg enlig har i tankerne er om kvotienten er faldende, eller om det bare er et tilfælde, at den er faldet fra 2012 til 2013.

Underordnet: 

Er der nogle der kan forklare mig var en standby-kvotient er?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

jeg skal ikke gøre mig klog på om kvotienten falder eller stiger, dertil kender jeg matematik-økonomi studiet for lidt. Du kan sikkert finde tallene langt tilbage her http://fivu.dk/uddannelse-og-institutioner/statistik-og-analyser/sogning-og-optag-pa-videregaende-uddannelser/grundtal-om-sogning-og-optag/kot-hovedtal

Du er sikkert bekendt med at man kan blive optaget på matematik-økonomi på baggrund af en studentereksamen, STX, HHX, HTX m.fl. Der er flere der vil studere end der er pladser, derfor skal universitetet vælge hvem der skal have pladserne. Det bliver dem som søger, der har det højeste gennemsnit fra deres studentereksamen, inkl. eventuelle bonusser. Optagelseskvotienten er det laveste gennemsnit af der får tilbud om optagelse

For at sikre at der bliver fyldt helt op, så er der nogle stykker som får tilbudt at komme ind, hvis nogen melder fra eller lignende, de bliver optaget på standby. Det særlige er, at hvis der ikke bliver plads dette år, så er de garanteret plads året efter, uanset hvad der sker med optagelseskvotienten næste år. Disse pladser fordeles til dem med det højeste gennemsnit, der ikke kom ind og som har krydset af i standby-rubrikken på optagelsesskemaet. Standby-kvotienten er så det laveste gennemsnit af dem som har fået tilbud om optagelse på standby.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af Therk

Hej

Kvotienten på aktuar- og matøkuddannelserne er steget drastisk de sidste par år. Antal ansøgninger steg voldsomt i 2012 på begge uddannelser - meget sandsynligt i led med, at folk blev opmærksomme på uddannelserne (DR havde en dokumentar om lønninger i foråret 2012). Antallet af ansøgninger faldt så en smule i 2013, men det er højst sandsynligt på grund af den uholdbare stigning fra 2012. 2011-2013 er der stadig en stor ansøgnings- og kvotientstigning - matøk havde en kvotient på 3.6 i 2010.

Det er meget svært at sige, hvad kvotienten vil lande på i år, da der er kommet nye SU-regler, der har været stor inflation på karaktererne i gymnasiet de sidste år osv. Jeg tror dog ikke, du skal forvente at kvotienten falder - om ikke andet er snittet nok ved at stabilisere sig efter "opdagelsen" af uddannelsen i 2012.

Du kan se alle relevante statistiske oplysninger her:

http://studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/optagelsesstatistik/


Skriv et svar til: Statistik over kvotienten for matematik-økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.