Kemi
pH
23. november 2005 af
Konny (Slettet)
Hejsa, denne opg driller:
Den anbefalede daglige dosis kan indtages i form af en C-vitamintablet. En C-vitamintablet, der indeholder 60 mg ascorbinsyre, knuses og opløses i et glas vand ved 25*C. Opløsningens volumen er 200mL
Tabletten indeholder ikke fyldstoffer, som har syre-base egenskaber:
Beregn pH opløsningen, idet ascorbinsyre regnes som en monoprot syre..
Jeg har ingen anelse om hvad man skal gøre?
Den anbefalede daglige dosis kan indtages i form af en C-vitamintablet. En C-vitamintablet, der indeholder 60 mg ascorbinsyre, knuses og opløses i et glas vand ved 25*C. Opløsningens volumen er 200mL
Tabletten indeholder ikke fyldstoffer, som har syre-base egenskaber:
Beregn pH opløsningen, idet ascorbinsyre regnes som en monoprot syre..
Jeg har ingen anelse om hvad man skal gøre?
Svar #1
23. november 2005 af frodo (Slettet)
find koncentrationen ud fra de i teksten angivne oplysninger, og undersøg syrestyrken v.h.a. pKs-værdien for ascorbinsyre, og indsæt i den relevante formel for beregning af pH.
Svar #2
23. november 2005 af Konny (Slettet)
jah jeg har fået min koncentration til 0,341mmol.
Jeg finder pKs værdierne til 4,17 og 11,57
Hvordan undersøger man syrestyrken=?
og hvordan ser formlen ud for en pH formel? har ikke set den før
på forhånd mange tak
Jeg finder pKs værdierne til 4,17 og 11,57
Hvordan undersøger man syrestyrken=?
og hvordan ser formlen ud for en pH formel? har ikke set den før
på forhånd mange tak
Svar #3
23. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)
0,341 mmol er stofmængden, n, ikke koncentrationen. c=n/V.
Syrestyrken kan undersøges ved pKs-værdien. Jo lavere pKs-værdi, jo stærkere syre. Men mit skud, er at du må have et skema eller en tabel, der fortæller dig noget om syrestyrker.
Når du har bestemt syrestyrken, kan du bruge en af følgende fomler:
* pH=-log((-Ks+kvdr(Ks^2+4*Ks*cs))/2) Denne kan benyttes ved en opløsning af middelstærk eller svag syre.
* pH=½(pKs-log(cs))
Denne kan benyttes ved en opløsning af en svag syre.
Syrestyrken kan undersøges ved pKs-værdien. Jo lavere pKs-værdi, jo stærkere syre. Men mit skud, er at du må have et skema eller en tabel, der fortæller dig noget om syrestyrker.
Når du har bestemt syrestyrken, kan du bruge en af følgende fomler:
* pH=-log((-Ks+kvdr(Ks^2+4*Ks*cs))/2) Denne kan benyttes ved en opløsning af middelstærk eller svag syre.
* pH=½(pKs-log(cs))
Denne kan benyttes ved en opløsning af en svag syre.
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
