Fysik

Isbjørn

25. februar 2014 af djdann (Slettet) - Niveau: A-niveau

En isflage med rumfanget 18m^3 flyder i havet. Havvandet har densiteten 1025 kg/m^3 

a) Begrund, at islflagen kan bære en isbjørn med massen 450 kg. 

Jeg er kommet frem til at man skal beregne massen af isen ( m = p(rho) *v )  og derefter lægge den sammen med isbjørnens masse, altså så jeg har den samlede masse. 

Efter det går jeg stå.. ¨

Tak på forhånd  :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

Betingelsen er

                                  \small F_{op}+(450\: kg)*g< V*\varrho _{vand}*g
                                   


Svar #2
25. februar 2014 af djdann (Slettet)

og Fop er det samme som m*g ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af mathon


                      \small F_{op}=V_{under}*\varrho _{vand}*g=V*\varrho _{is}*g                         flydning

                                   \small V_{under}*\varrho _{vand}=V*\varrho _{is}

                                    \small \frac{V_{under}}{V}=\frac{\varrho _{is}}{\varrho _{vand}} = \frac{917}{1025}=0,8946

hvoraf for
                                    \small V_{under}*\varrho _{vand}*g+(450\: kg)*g< V*\varrho _{vand}*g

                                    \small (450\: kg)< \left (V-V_{under} \right )*\varrho _{vand}

                                    \small (450\: kg)< \left (1-\frac{V_{under}}{V} \right ) *V*\varrho _{vand}

                                    \small (450\: kg)< \left (1-0,8946 \right ) *V*\varrho _{vand}

                                    \small 450\: kg< \left (1-0,8946 \right ) *\left (18\: m^3 \right )*\left ( 1025\: \frac{kg}{m^3} \right )

                                    \small 450\: kg< 1944,63\: kg                    hvilket er opfyldt, hvorfor                    

en isflage med volumen 18 m3 kan bære en isbjørm med massen 450 kg.


Svar #4
26. februar 2014 af djdann (Slettet)

Woow! :D 

- okai kan godt forstår det første stykke der hvor du flytter rundt og kommer frem til 0,8946. Men hvad er det for noget?? 

derefter forstå jeg det ike.. hvordan du bare kan flytte rundt på det hele og derefter trække 1 fra. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2014 af Linnese (Slettet)

#3 Hvad angiver V? Volumen af is? Volumen af fortrængt havvand?

Og hvad er Vunder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2014 af Linnese (Slettet)

1944,63 kg, hvad er det massen af? Er det isflagens masse? Massen af det fortrængte havvand? Massen af havvandet og isflagens masse?


Skriv et svar til: Isbjørn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.