Kemi

fortynding

08. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Med pipette overføres 20,00 mL 0,100? NaCl til en 500 mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes.

Hvad er stofmængdekoncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af khol (Slettet)

c = n / V (koncentrationen = stofmængden / volumen) ⇔ n = c · V = 0,100 M · 0,02 L = 0,002 mol

c = 0,002 mol / 0,5 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2014 af mathon

stofmængdekoncentrationen af
NaCl i den fortyndede opløsning:
                        
                                                 \small \left [ NaCl \right ] = \left ( 0,100\: M \right )\cdot 0,04 = 0,004\: M

................

     fortyndingsfaktor \small \frac{20}{500}=\frac{1}{25} =\frac{4}{100} = 0,04


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2018 af Fie1989 (Slettet)

Hvad siger i til denne opgave så?

5,0 mL 0,100 M NaCl-opløsning overføres til en 100 mL målekolbe; hvorefter der fyldes op til stregen med vand og omrydes.

Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2018 af mathon

Strengt taget angiver man sædvanligvis fortyndingsfaktoren ud fra volumenforøgelsen og ikke ud fra koncentrationsformindskelsen, 
hvorfor fotyndingsfaktoren 
er:
              \frac{100}{5 }= 20
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2018 af mathon

            c_{fort}=\tfrac{1}{20}\cdot \left ( 0.100\; M \right )=0.05\cdot \left ( 0.100\; M \right )=0.005\; M


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2018 af mathon

\textup{Der g\ae lder:}

                          V\cdot c=n
\textup{hvor V}\cdot \textup{c er konstant for u\ae ændret antal opl\o st mol.}

                           \textup{V og c er derfor \textbf{omvendt} proportionale.}

\textup{Bliver voluminet 20 gange st\o rre, bliver koncentrationen 20 gange mindre.}            


Skriv et svar til: fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.