Kemi

Stofmængdekoncentrationen af calciumchlorid

13. marts 2014 af Mart9998 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey!

Sidder med en kemiopgave, som lyder således:

Der fremstilles en vandig opløsning af saltet calciumchlorid, ved at afveje 3,56g Calciumchlorid som opløset i lidt demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe. Herefter fyldes efter til stregen med demineraliseret vand, og der rystes.

Beregn stofmængdekoncentrationen af calciumchlorid i opløsningen?

Hvor løser jeg dette? Ved godt jeg skal bruge formlen C=n/V, men hvordan finder jeg stofmængden n? Har de 250mL i volumen, men aner ikke hvad jeg ellers skal indsætte i formlen - please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

M(CaCl2) = sum({1,2}*{40.078,35.453) g/mol = 110,984 g/mol

                   n = (m/M) = (3,56 g) / (110,984 g/mol) = 0,032077 mol

                   c = n/V = (0,032077 mol) / (0,250 L) = 0,1283 M


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentrationen af calciumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.