Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

erhvervsøkonomi

15. marts 2014 af Susm1111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen!

Jeg sidder med en erhvervsøkonomi opgave som jeg har brug for lidt hjælp til..

Opgaven lyder således:

I handelsvirksomheden RANDERIS anskaffede man i begyndelsen af år 10 en varebil for kr. 200.000. Man forventede, at denne varebil efter 5 år ville have en scrapværdi på kr. 25.000.

Man anvender i virksomheden den lineære afskrivningsmetode.

Den 31. december år 11 og den 31. december år 12 har man hos en brugtvognsforhandler fået oplyst, at varebilen ville kunne sælges for henholdsvis kr. 120.000 og kr. 80.000.

a) Beregn afskrivningen for varebilen for år 12 efter et forbrugssynspunkt (regnskabsmæssigt synspunkt).
b) Beregn afskrivningen for varebilen for år 12 efter et offersynspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af christinacomaco (Slettet)

A) nypris-scrapværdi= det samlede beløb du skal afskrive lineær afskrivning vil sige,  at du skal afskrive et lige stort beløb hvert år, så du tager den værdi du skal afskrive, og deler med det antal år du skal afskrive over.

Dvs.: (200000-25000)/5=35000 Kr. pr. år. Så afskrivningen i år 12, er lige som de andre år = 35000,- Kr. Den akkumulerede afskrivning (det e´der i alt er afskrevet) når du afskriver i år 12 er= afskrivninger år 10 + afskrivninger år 11 og afskrivninger år 12 = (35.000 *3)=105000

b) Jeg ved ikke præcist hvad der menes med offersynspunkt, så der kan jeg ikke hjælpe dig


Skriv et svar til: erhvervsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.