Religion

Hvad er Islam, Haster!

02. december 2005 af Tashii (Slettet)
Undskyld overskriften.
Men har virkelig brug for hjælp, skal aflevere min rapport her klokken 12, og har ikke fået den rettet, nogle har der ha lyst?

Hvad er islam?:

Islam er en muslimsk tro dvs. dem der tror på ALLAH. ALLAH den Barmhjertige er den muslimerne har troet på i langt flere år. Islam er en betydning på to ord: Istislam som betyder underkastelse og overgivelse mens salam betyder fred.
Islam er den næst største religion efter kristendommen i hele verden. Der er omkring 1 mia. muslimer og tallet stiger stadig hastigt. Islam er verdens hurtigt voksende religion, og samtidig er det den yngste trosretning. Jødedommen, hinduismen og buddhismen har været langt flere år end islam. Islam er ca. en 1400 år gammel tro.
Jøder, Kristne og muslimer har hver deres ”hviledag”. Muslimernes ”hviledag” er om fredagen hvor de efter middag skal til den vigtige meget religiøse aktivitet. Dagen kaldes:” Fredagsbønnen”.
Alkohol er i visse grad noget muslimer ikke bryder sig om og noget de holder sig langt væk fra.
Alkohol er også et stort eksempel på at der er en kæmpe forskel mellem kristne og muslimer.
I Islam betragtes det som noget af det mest lykkebringende at hilse på alle man kender og ikke kender, give dem mad og ønske dem fred.

Sunni- og shiamuslimer:

Sunni muslimerne: De accepterede at Abu Bakhr blev Khalifen efter profetens død. De tror på at der ikke kommer flere profeter efter Muhammeds død.
Shia muslimerne: Mente at Ali som var profetens fætter og datterens mand burde være Khalifen efter profetens død. De tror næsten på det samme som Sunni muslimer, men de tror også at efter profet Muhammed død, kommer der er Khalif, der gentager sig de lov som Muhammed kom til jorden med.

Konflikten mellem Sunni og Shia muslimerne spredte sig hurtigt i hele verden, mest hvor muslimerne levede. Konflikten diskuteres stadig men ikke så meget som dengang.
Af de 1 mia. muslimer er 90 % af dem sunnimuslimer, mens resten af dem er Shia muslimer. I Iran er langt over størstedelen Shiamuslimer. Nord for Iran ligger der et land ved navn Azerbaijan, som er det land med flest muslimske indbyggere.
I Irak er sunni og shia muslimerne fordelt i hver sin del af landet, men i nord Pakistan og Afghanistan er der mange Shia muslimer.

Indonesien ligger på førstepladsen med 200 mio. mens Indien har 16-17 % muslimske indbyggere af godt
1 Mia. Som faktisk har verdens næst største befolkning. Profet Muhammeds hjemmeland Saudi har kun 17 mio. muslimske indbyggere hvilket ikke er så meget i forhold til andre lande.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2005 af danielruhmann

Selvom svaret kommer senere end krævet i #0, kan en kommentar eller to vel godt være på sin plads.

Allah skal ikke skrives med store bogstaver (ALLAH -> Allah.)

Hvis opgaveformuleringen har heddet: Hvad er islam? - uden nogle specielle krav om underemner/analyse, ja, så har du vel besvaret det fint:-) (dog måske lige kort nok til en nogle rapport)

Du har fint ræsonneret over islam og sunni- og shiamuslimer; man kunne måske ønske en perspektivering til de konsekvenser det har skabt, at folk af den islamiske tro i lande som Danmark ikke kan få lov at leve efter deres tro (der såvel bygger på politike som religiøse aspekter). Dette er der dog ikke blevet bedt om i formuleringen.

Meld dig lige, hvis du ikke har afleveret det endnu.

Svar #2
02. december 2005 af Tashii (Slettet)

#1
Tak for svaret, men har devsære afleveret den :S.
Men takker mange gange at du gad at bruge tid på at rette (:

Skriv et svar til: Hvad er Islam, Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.