Kommentarer til Studieportalen.dk

svar/spørgsmål rate?

08. december 2005 af Calinarion (Slettet)
Kan vi ikke få en anden indikator under vores navne end en som kun er afhængig af antal posts?
Det ville være mere fristende at svare på spørgsmål hvis man fik belønning i form af en "svar-rating" for det.
Og omvendt med spørgsmål som stilles.

Så når der stilles et spørgsmål, kan man vælge om svaret er 1-5 svar-point værd. Og så fordele de point til dem som man synes har svaret en bedst på det stillede spørgsmål.



Brugbart svar (2)

Svar #1
09. december 2005 af Sam

Godt input!

Brugbart svar (2)

Svar #2
09. december 2005 af Sicma (Slettet)

Tja...

#1 Det bliver måske installeret på den nye site til sommer? ;-D

Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2005 af Mads (Slettet)

Hér vil jeg så tillade mig at gå lidt imod strømmen, og mene, at det vil være komplet unødvendigt med en sådan indikator.

Den primære funktion jeg kunne se med en sådan indikator kunne være at man hurtigt kunne se hvem der er "spidserne" indenfor et bestemt fag.
Men at have en svar/spørgsmål rate kan for mig at se ikke føre til en øget indsigt i hvilke forudsætninger og kompetencer den der svarer har for at svare på indlægget, andet end hvor meget vedkommende har svaret tidligere (hvilket også på nuværende tidspunkt kan ses via profilen).

Og hvis den skulle tjene som en "belønning" for at svare på indlæg, så kan jeg heller ikke se det føre ret meget positivt med sig. I værste fald vil det bare øge antallet af indlæg der kun er oprettet med det formål at øge antallet af "besvarede indlæg".
For jeg håber da sandelig at de der hjælper her på SP.dk gør det enten fordi de har lyst, og i sidste ende, også fordi man lærer en del af at lære fra sig.

Og som et sidste punkt, forudsat at det skulle foregå som et forhold mellem antal oprettede indlæg (hvilket jo selvfølgelig ikke nødvendigvis er tilfældet), så vil det også indebære, at de, der er dygtige indenfor deres felt, og bruger lang tid på at besvare spørgsmål inden for netop deres kompetenceområde, men som også udnytter de umådelige ressourcer der er tilstede på SP til selv at stille spørgsmål inden for fag som de måske ikke er så stærke i, vil få en lavere "rating", og derfor ikke vil fremstå nær så kompetente som deres evner fortjener.

Så fra mit synspunkt, så er det ikke nødvendigt med en sådan indikator. Men hvis andre, og undskyld hér ordvalget, tænder på at have en fin titel, eller et stort tal, under deres brugernavn, så skal jeg da ikke stå i vejen :-)

Men for mig er det jeg selv lærer ved at hjælpe andre mere end rigelig løn i sig selv...

Mads

Brugbart svar (2)

Svar #4
09. december 2005 af lauraperby (Slettet)

God ide...men det kræver at en del arbejde...nogle skal jo sidde og bedømme alle svarene...men det ville klart gøre det nemmere for den der har stillet spørgsmålet at vælge hvilket svar han/hun skal bruge hvis man kunne se hvilken rating svar personerne har...Jeg tror ikke det ville virke optimalt hvis det er personerne der stiller spørgmål. Der giver ratings... hvis en person f.eks. vil have hjælp til engelsk oversættelse, må man gå ud fra at der er nogle ting personen ikke ved eller ikke er sikker på hvordan de skal gøres. Så er det også svært at vælge hvilket svar der er bedst...ikke for at ville inføre karakterer over det hele...men tror godt at vi alle kan blive enige om at vi har vores ting vi er bedst til. Måske man kunne få en form for karakter inden for de forskellige fag/emner...

Brugbart svar (2)

Svar #5
09. december 2005 af Sicma (Slettet)

Man kunne evt. også bare gøre sådan at personen der stiller sprøgsmålet godkender det eller afviser det.
Dvs. giver det en glad eller sur smiley.

Brugbart svar (2)

Svar #6
09. december 2005 af Sicma (Slettet)

#5

Hmm... nej; efter nærmere eftertanke, er det vidst ikke en god ide, da det formentligt vil mindske hjælpen, da man 'måske bare får en sur smiley, for det stykke arbejde man har lagt i at hjælpe den person som har skrevet indlægget'. ;-D

Brugbart svar (2)

Svar #7
10. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Umiddelbart et ikke helt uinteressant forslag, med tanke på de nuværende indikatorer, hvoraf de fleste er at betegne som funktionelt misvisende. Akademiske titler hverken kan eller bør sidestilles med en svarfrekvens fra elever eller studerende, som følger gymnasiale eller videregående uddannelser. På overfladen synes det måske nok ganske uskyldigt; men i bund og grund er det misbrug af benævnelser, som udelukkende er forbeholdt folk med dertil svarende faglige kvalifikationer og anciennitet.

Et 'pointsystem' ville nok i højere grad end det nuværende 'titelsystem' kunne anses for værende repræsentativt for kvaliteten af brugernes svar. Der er naturligvis en iboende risiko for 'misbrug' af den ene eller anden art (cf. #3), og pointtildeling efter devisen foreslået i det første indlæg vil være en subjektiv vurdering, som ikke nødvendigvis harmonerer fuldstændigt med svarenes faglige kvalitet. Omvendt, så længe pointene benyttes som indikatorer for brugernes tilfredshed med de oprettede indlæg og afgivne svar, fungerer forslaget vel som tilsigtet.

Personligt er jeg ligeglad med, om der skulle optræde en 'score' under mit brugernavn; for mit vedkommende er det ikke et incitament til at svare hyppigere. Jeg svarer primært af lyst til og i et forsøg på at få andre til at indse, hvorledes man fagligt anvender de teoretiske værktøjer i konkrete opgaver.

At jeg så ikke er specielt begejstret for den ellers særligt tildelte titel 'Lektieguru', er en anden sag. Hvor er kontoret for "insiderhandel" lokaliseret? :-)

//Epsilon

Brugbart svar (2)

Svar #8
10. december 2005 af Duffy

#7: Titler som

"Opgave-kongen"

"Peden - Der Alte"

"Liberalt geni"

"Kungan"

...osv

må tilskrives omtalte kontor.

Du må sende en mail til Jean
og bede om din egen selvopfunde
titel ;-) .

Jeg har tidligere ytret mig angående
titlen "Lektieguru" og synes (også) at det er her filmen knækker.

En titel som fx "Maestro" havde
været mere tiltalende.



Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #9
10. december 2005 af Duffy

Eller omvendt:

Måske kunne Jean sende dig en mail og
spørge om der var noget særligt og betegnende du kunne tænke dig?!



Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #10
10. december 2005 af Duffy

Hmm? Ikke? Nåh, men så må du velsagtens vente til at du har rundet de 5000 indlæg og se om du ikke skulle blive dekoreret med tiltlen

Over-Lektieguru.


;-)

Duffy

Brugbart svar (2)

Svar #11
10. december 2005 af Epsilon (Slettet)

"Maestro" er vel snarere relevant for en ekspert i spansk som dig selv. Det karakteriserer i al fald ikke en matematiker.

#10:
Som om den titel skulle være bedre... :)

Og hermed er den diskussion indstillet i indeværende tråd.

//Epsilon

Svar #12
11. december 2005 af Calinarion (Slettet)

(Systemet bruges allerede: www.udvikleren.dk)


Skriv et svar til: svar/spørgsmål rate?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.