Geografi
Klima
02. februar 2006 af
Tashii (Slettet)
Dette er lidt svært at forklare, men prøver.
Jeg har skal lave en opgave, hvor jeg skal udregne ud fra hver af hydrotermfiguerne, hvad den koldeste måned hedder, den varmeste, højeste laveste, osv.
Da spg. så kommer til Klimazone, "Hvad hedder klimazonen?"
Højeste Temperatur = 19 grader
Laveste Temperatur = -20 grader
Det er forresten Vahl's klimafunktioner, så vidt jeg kan huske, er det noget med at når det er under 10 grader er det = Polazonen.
15 grader i den koldeste måned er det = Tropisk Zone.
Jeg forstår ikke rigtig hvad man skal, gøre for at finde ud af det?
Jeg har skal lave en opgave, hvor jeg skal udregne ud fra hver af hydrotermfiguerne, hvad den koldeste måned hedder, den varmeste, højeste laveste, osv.
Da spg. så kommer til Klimazone, "Hvad hedder klimazonen?"
Højeste Temperatur = 19 grader
Laveste Temperatur = -20 grader
Det er forresten Vahl's klimafunktioner, så vidt jeg kan huske, er det noget med at når det er under 10 grader er det = Polazonen.
15 grader i den koldeste måned er det = Tropisk Zone.
Jeg forstår ikke rigtig hvad man skal, gøre for at finde ud af det?
Svar #1
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)
Jeg er ikke helt med, men det er langtid siden jeg havde geografi, men det er ret klart at det er langt inde på land, kontinent, idet der er store temeperatur variatoiner.
men du kan prøve at downloader NOTER inde på http://www.gym-opg.webbyen.dk
det kan være det kan hjælpe, det er noter for HELE 2g pensumet.
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
men du kan prøve at downloader NOTER inde på http://www.gym-opg.webbyen.dk
det kan være det kan hjælpe, det er noter for HELE 2g pensumet.
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
06. april 2006 af Onur (Slettet)
tænk på hvad klimazonen er i danmark og i skandinavien. det vil hjølpe
Svar #3
06. april 2006 af Sofia :) (Slettet)
Hej !
Så vidt jeg forstår skal du ind og se på hviket klimabælte, som opfylder kriterierne, som du har fået oplyst. Du kan evt bruge udlukkelsesmetoden. Det kan for eksempel ikke være polarzonen, du har med at gøre, da middeltemperaturen i den varmeste måned ikke er under 10°C. Sådan fortsætter du med de andre klimabælter også. Du har vel Vahl's klimabælter i dit atlas ?
- Sofia :)
Så vidt jeg forstår skal du ind og se på hviket klimabælte, som opfylder kriterierne, som du har fået oplyst. Du kan evt bruge udlukkelsesmetoden. Det kan for eksempel ikke være polarzonen, du har med at gøre, da middeltemperaturen i den varmeste måned ikke er under 10°C. Sådan fortsætter du med de andre klimabælter også. Du har vel Vahl's klimabælter i dit atlas ?
- Sofia :)
Skriv et svar til: Klima
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
