Andre fag

Filosofi; hum/nat/samf?

03. februar 2006 af Græskar (Slettet)
Hvilken kategori hører filosofi til:
Humaniora, samfundsvidenskab eller naturvidenskab?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2006 af Mac3 (Slettet)

humaniora

Svar #2
03. februar 2006 af Græskar (Slettet)

Men har man ikke også den strengt logiske tankegang fra matematik, fx Aristoteles' syllogismer (hvis de bliver brugt rigtigt).

Vores lærer sagde under At-forløbet, da vi gennemgik de tre hovedområder, at humaniora beskæftiger sig med mennesket på et eksistentielt plan. Det går filosofi også i høj grad, men nogle gange bruger den de naturvidenskabelige arbejdsmetoder (her mener jeg de matematiske arbejdsmetoder, og selvom matematik ikke går under naturvidenskab, så ved du hvad jeg mener ;)).

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2006 af Roman Garcia

Det enkelte universitet placerer faget, hvor de mener, at det passer bedst. Eksempelvis kan nævnes, at arkæologi er på humaniora i Danmark, mens det er på det samfundsvidenskabelige fakultet i mange andre lande. Mange fag indeholder forskellige elementer, og derfor er der ikke én løsning. Filosofi findes på humaniora fordi, universiteterne ikke mener, at det det er et humanistisk fag, med indslag fra andre.
Generelt kan man også sige, at de fag, som findes i både samfundsvidenskaben og naturvidenskaben er noget mere konkrete end filosofi.


Skriv et svar til: Filosofi; hum/nat/samf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.