Studievejledning
A-niveau = 325 klokketimer
04. februar 2006 af
hiat (Slettet)
Jeg har kigget lidt på Bekendtgørelsen for at finde ud af, hvor mange (klokke)timer et A-niveau skal tage.
Jeg har ikke rigtigt fundet noget konkret svar, men der står:
"Stk. 2. Der afsættes 75 timer til øvrige fag på C-niveau, 125 timer til løft fra C- til B-niveau og 125 timer til løft fra B- til A-niveau."
http://www.retsinfo.dk/DELFIN/HTML/B2004/0134805.htm#B30
a) Betyder det at et A-niveau tager 325 klokketimer?
b) Er der regler for, hvor mange timer der skal være i 1.g, 2.g og 3.g, hvis nej, hvem bestemmer det så?
Jeg har ikke rigtigt fundet noget konkret svar, men der står:
"Stk. 2. Der afsættes 75 timer til øvrige fag på C-niveau, 125 timer til løft fra C- til B-niveau og 125 timer til løft fra B- til A-niveau."
http://www.retsinfo.dk/DELFIN/HTML/B2004/0134805.htm#B30
a) Betyder det at et A-niveau tager 325 klokketimer?
b) Er der regler for, hvor mange timer der skal være i 1.g, 2.g og 3.g, hvis nej, hvem bestemmer det så?
Svar #1
04. februar 2006 af hiat (Slettet)
Der står også:
"De enkelte fag og forløb har følgende rammer for deres uddannelsestid:
...
5) Matematik C: 125 timer"
c) Hvis man nu vælger matematik B eller A, skal man så lægge 125/250 timer til de 125 timer, så et B-niveau varer 250 timer og et A-niveau varer 375??
Og det samme med engelsk B --> engelsk A?
"De enkelte fag og forløb har følgende rammer for deres uddannelsestid:
...
5) Matematik C: 125 timer"
c) Hvis man nu vælger matematik B eller A, skal man så lægge 125/250 timer til de 125 timer, så et B-niveau varer 250 timer og et A-niveau varer 375??
Og det samme med engelsk B --> engelsk A?
Svar #2
04. februar 2006 af hiat (Slettet)
Jeg har fundet svaret på ug.dk, hvor der står om fx engelsk A:
"Uddannelsestiden for engelsk på A-niveau på stx er 325 timer fordelt på 1., 2. og 3. g."
http://www.ug.dk/Vejledningsportal/Elementer/Guide%20til/Artikler.aspx?article_id=artik-stxengelska
Så det passer altså.
Men jeg kan ikke finde noget om b'eren på hverken ug.dk eller i Bekentgørelsen.
Så jeg har også lige et til spørgsmål:
d) Hvorfor kan matematik A og engelsk A flere timer end andre A-niveau?
Jeg vil meget gerne have svar på b'eren og d'eren!!
"Uddannelsestiden for engelsk på A-niveau på stx er 325 timer fordelt på 1., 2. og 3. g."
http://www.ug.dk/Vejledningsportal/Elementer/Guide%20til/Artikler.aspx?article_id=artik-stxengelska
Så det passer altså.
Men jeg kan ikke finde noget om b'eren på hverken ug.dk eller i Bekentgørelsen.
Så jeg har også lige et til spørgsmål:
d) Hvorfor kan matematik A og engelsk A flere timer end andre A-niveau?
Jeg vil meget gerne have svar på b'eren og d'eren!!
Svar #3
04. februar 2006 af hiat (Slettet)
HOVSA!!
Det passer jo ikke med engelsk A, der burde man jo ifølge Bekendtgøresen have 210 t + 125 t = 335 timer!
Men sådan er det med matematik:
"Uddannelsestiden for matematik på A-niveau på stx er 375 timer fordelt på 1., 2. og 3. g."
http://www.ug.dk/Vejledningsportal/Elementer/Guide%20til/Artikler.aspx?article_id=artik-stxmatematika
Det er da lidt mærkeligt...
Jeg håber ikke jeg har forvirret jer, men forhåbentlig forståi I hvad jeg mener.
Det passer jo ikke med engelsk A, der burde man jo ifølge Bekendtgøresen have 210 t + 125 t = 335 timer!
Men sådan er det med matematik:
"Uddannelsestiden for matematik på A-niveau på stx er 375 timer fordelt på 1., 2. og 3. g."
http://www.ug.dk/Vejledningsportal/Elementer/Guide%20til/Artikler.aspx?article_id=artik-stxmatematika
Det er da lidt mærkeligt...
Jeg håber ikke jeg har forvirret jer, men forhåbentlig forståi I hvad jeg mener.
Skriv et svar til: A-niveau = 325 klokketimer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
