Andre fag

Filosofi

07. februar 2006 af IMB (Slettet)
Er der meget gruppearbejde i filosofi (som valgfag C), eller er det generelt klassen som helhed, der diskuterer?

Brugbart svar (4)

Svar #1
07. februar 2006 af allan_sim

#0.
Det er op til den enkelte lærer/hold. Kommer meget an på holdstørrelsen og emnet, hvad der fungerer bedst i den konkrete situation.

Svar #2
08. februar 2006 af IMB (Slettet)

Det er jo lidt af et politikersvar. ;)

Brugbart svar (4)

Svar #3
08. februar 2006 af allan_sim

#2.
Ja, ligesom det er et ret ukonkret spørgsmål. Gruppearbejde er jo mange ting.

Faktum er, at der varieres efter emne. Emner der har tilsnit af praktisk filosofi egner sig typisk godt til opdeling i mindre grupper, mens den tunge teoretiske filosofi typisk kræver mere detaljeret gennemgang på klassen.

Brugbart svar (4)

Svar #4
08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Jeg har filosofi som valgfag og vi er kun 8 på holdet. Vores undervisning veksler tit med klasseundervisning og gruppe arbejde. Men det er altid sådan når vi har gruppe arbejde at vi først snakker om teksterne i grupperne og så snakker vi om dem på klassen også.
Vi har også haft nogle fremlæggelser hvor vi f.eks. skulle fremlægge en filosof inden vi læste hans tekst. Og engang vi også en filosof og hans tekst (som vi havde gået igennem) og så skulle vi fortælle om den igen på klassen og så sammenligne den med en af de andre filosoffer og hans tekst som vi også havde gået igennem...
Ved ikke om det gav meget mening?
Men det er selvfølgelig også forskelligt fra lærer til lærer, men I bliver døde hvis det bliver ren klasseundervisning og det vil læren kunne mærke...så der vil næsten helt sikkert være afveksling.

Men... der er nok mere klasse undervisning end gruppearbejde, men tit får vi lov at diskutere i en gruppe inden vi gør det på klasse...

Håber du kunne bruge det..

- Michelle Andersen

Svar #5
09. februar 2006 af IMB (Slettet)

Jeg var til valgfagsorientering i går, og jeg synes der var ret mange til filosofi.

Det nuværende hold (2g og 3g) er på 25, så jeg synes det er lidt underligt, at I kun er otte på holdet, Childofgod. Desuden er det vist også lidt mærkeligt at lave gruppearbejde, når man kun er 8.

Men alt i alt lyder det spændende, så det bliver enten filosofi eller retorik.

Brugbart svar (4)

Svar #6
09. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

For os fungere det fint... det er ikke mærkeligt at være fire i hver gruppe og så bare to grupper... Kan jeg ikke se det underlige i...

Der har også lige været valgfagsorientering hos os og der var også mange at høre om filosofi, men sidste år blev der ikke oprettet et hold på vores skole og i år er vi som sagt 8... det er jo forskelligt fra år til år og fra skole til skole...kan ikke se det underlige i vi kun er 8...det er da klart det er forskelligt!!
Men okay, ville jo også bare hjælpe...

Skriv et svar til: Filosofi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.