Matematik
vektorregning opg. 2.014
19. februar 2006 af
Maja_enggaard (Slettet)
i en orienteret plan er der givet to vektorer a og b om hvilket det oplyses at længden af a = 6 og længden af b=2. a*b=6. beregn gradtallet for vinklen mellem vektorerne a og b og beregn arealet af det parallellogram der udspændes af a og b. beregn de værdier af tallet t for hvilke længden af a+t*b= 14.
De to første opgaver har jeg fået til 60grader og 10,39. Men det er sidste spørgsmål jeg ikke kan finde ud af?
De to første opgaver har jeg fået til 60grader og 10,39. Men det er sidste spørgsmål jeg ikke kan finde ud af?
Svar #1
19. februar 2006 af allan_sim
#0.
Regn på kvadratet på længden. Hvis |a+tb|=14, så er |a+tb|^2=196. Udnyt nu, at
|a+tb|^2 = (a+tb)*(a+tb)
Regn på kvadratet på længden. Hvis |a+tb|=14, så er |a+tb|^2=196. Udnyt nu, at
|a+tb|^2 = (a+tb)*(a+tb)
Svar #2
19. februar 2006 af Maja_enggaard (Slettet)
ok. jeg sagde at (a+tb)*(a+tb)=196
så gangede jeg parantesen ud og fik a^2 + 2(a*b*t) + (t*b)^2 =196
udnyttede at a=6, b=2 og a*b=6
6^2 + 2(6t)+ (2*t)^2 =196
36+12t+4*t^2=196
så 4t^2 + 12t - 160 =0
Andengradsligning og løsningerne 5 og -8. Er det rigtigt?
så gangede jeg parantesen ud og fik a^2 + 2(a*b*t) + (t*b)^2 =196
udnyttede at a=6, b=2 og a*b=6
6^2 + 2(6t)+ (2*t)^2 =196
36+12t+4*t^2=196
så 4t^2 + 12t - 160 =0
Andengradsligning og løsningerne 5 og -8. Er det rigtigt?
Svar #4
19. februar 2006 af Maja_enggaard (Slettet)
tusind tak for hjælpen. Det er en lækker service at få hjælp til lektierne:)
Skriv et svar til: vektorregning opg. 2.014
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
