Fransk

kJ, kV, Colomb

20. februar 2006 af MrJonas (Slettet)
Det er nogle hurtige spørgsmål, men kan ik finde det i min bog, hvordan kommer jeg fra kV til kJ ?

Og er der en anden måde at skrive Colomb på? Altså som fx. S^-1

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2006 af LanioX (Slettet)

Jeg tror det her skulle have været i fysik i stedet for fransk...

Nu er Volt og Joule jo ikke direkte sammenlignelige størrelser, så man kan ikek give en generel måde at komme fra den ene til den anden. Du skal dog i nogen situationer bruge effektloven, P=U*I og så bruge at E=P*t hvor t er et tidsrum.

Du skal skrive Coulomb som C = A*s, hvor A er ampere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2006 af Peden (Slettet)

kV, altså kilo Volt? Du kan ikke komme fra kiloVolt til kiloJoule, det er to forskellig ting.

Præcis som at du ikke kan komme fra kilometer til kilogram. Undtagelsen her er elektronvolt, som er en energienhed

Svar #3
20. februar 2006 af MrJonas (Slettet)

Ja min fejl.. men okay tak for det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2006 af Pierre (Slettet)

Jeg er ikke helt enig.
Spørgsmålet har stor relevans for fransk forum.

Se her:

Charles Augustin de Coulomb
Born: 14 June 1736 in Angoulême, France
Died: 23 Aug 1806 in Paris, France


André Marie Ampère
Born: 20 Jan 1775 in Lyon, France
Died: 10 June 1836 in Marseilles, France

Amitiés,
Pierre

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2006 af KickAzz (Slettet)

#4:

Nu er det i denne sammenhæng jo sådan set lidt ligegyldigt hvor Coulomb og Ampère kom fra :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2006 af fixer (Slettet)

Hvornår mon kilo Volt og kilo Joule levede :-)

Svar #7
21. februar 2006 af MrJonas (Slettet)

hmm.. har et problem

Er kommet frem til

Lampda = h*c/e*u


Ude fra
Lampda * v = c
h * v = e * U
og så braggs-ligning

Men mit problem er at jeg ikke kan se, hvilken enhed jeg får?

h er da i J*s , C er m/s
e er i Coloumb og U er i kV

Men det giver jo ikke nogen enhed der minder om meter eller sådan noget?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2006 af frodo (Slettet)

jo det gør det faktisk:

[U]=V=J/C

(J*s*m/s)/(C*J/C)=(J*m)/J=m

Svar #9
21. februar 2006 af MrJonas (Slettet)

Mange takv

Skriv et svar til: kJ, kV, Colomb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.