Engelsk

need of a helping hand

27. februar 2006 af USyay (Slettet)
Jeg kunne meget godt bruge lidt hjælp til rettelse af denne lille opgave(del af eksamenshæfte), eftersom jeg synes den er ret dårlig. Titlen på opgaven er nedenstående.
På forhånd tak!

C2
“Write a short essay in which you discuss whether parents should influence their children’s choice of partner.”

To Muslims it is natural for parents to decide for their children, whom they are, and whom they are not to be married to. Especially girls do not have anything to say in this matter. The parents are of the opinion that their choice of partner is for their child’s own good, even though it ought to be the person self. By choosing their partner, leaving their child out of influence, they take away their child’s free will. As the philosopher Immanuel Kant said: “everyone has a free will, and it cannot be taken away”. In the Muslim society, the free will is simply a utopia to girls. The purpose of the arranged marriages is not love, but predominantly a selfish act of the parents, even though they would never admit it. In this example the parents have full control of the choice of a partner for their child, and the free will simply does not exist.
In the Western Society we are lucky that arranged marriages are rare heard of. Arranged marriages primarily exist in specific religions, such as Islam.
Even though time has changed, members of the Royal Family have to be very careful of whom they choose to be their future partner. Not only is their parents’ accept important, but also the people of the country. Today they are more able to choose for themselves, not having to choose a royalty from another country, meaning a princess does not have to marry a prince, or a duke for that matter – the Danish and the Norwegian prince has proved that to the world.
A person in the teen-years, still dominated by hormones, has maybe not experienced enough to be able to choose the future partner at that early stage in their lives. People, who get married young, often end up getting divorced because they were not as ready to get married, as they thought they were.
Automatically I think in one way or another, parents tend to influence their child in making the “right” choice of partnership, even though they do not acknowledge it. They want the best to happen for their child, and if the possible partner might be a drug-addict, they would try to convince their daughter/son that he/she might not be the best choice.
I think the main criterion is, whether the person will be happy with the partner, because happiness is the key to a successful life.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af Fingersen (Slettet)

To Muslims(,) it is natural for parents to decide /for/(whom) their children/, whom they are, and whom they/ are /not/ to /be/ marr/ied/(y) /to/.

Especially girls /do not/ have (no) /anything to/ say in this matter.

The parents are of the opinion that their choice of partner is /for/(in) their child’s /own good/(best interest), even though it ought to be the /person/(children them)sel/f/(ves to choose their future partner).

Tilbage med mere senere
/.../ = slettes
(...) = indsættes

MVH
Fingersen

Svar #2
27. februar 2006 af USyay (Slettet)

Tak skal du have...havde du mere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2006 af Fingersen (Slettet)

By choosing their partner/, leaving their child out of influence/, (parents)/they/ take away their child’s free will.

As /the/ philosopher(,) Immanuel Kant(,) said: “/e/(E)veryone has a free will, and it cannot be taken away”.

In /the/ Muslim societ/y/(ies), the (concept of) free will is simply /a utopia to girls/(non-existing).

The purpose of the arranged marriages is not love, but predominantly a selfish act /of/(by) the parents, even though they would never admit it.

In this /example/(text,) the parents /have/ full(y decide) /control of the choice of a for/(whom) their child/,/(is to marry.)

/and the free will simply does not exist./

In /the W/(w)estern /S/(s)ociet/y/(ies,) we are lucky that arranged marriages are rare /heard of/.

Arranged marriages (are) primarily /exist in/(part of) specific religions, such as Islam.

Even though time(s) ha/s/(ve) changed, members of the Royal Family have to be very careful of whom they choose to /be their future partner/(marry).

Not only is the/ir/ parents’ accept important, but (members of the Royal Family) also (have to consider whom) the /people of the country/(the general public would find acceptable).

Today they are more able to choose for themselves/, not having to choose a royalty from another country/, meaning a princess does not have to marry a prince/,/ or a duke for that matter(.)

/– t/(T)he Danish and the Norwegian prince(s) ha/s/(ve) proved /that/ to the world (that they marry whomever they like).

A /person in the teen-years/(teenager)/, still dominated by hormones,/ has /maybe/(probably) not experienced enough to be able to choose /the/(his or her) future partner at /that/(such an) early stage /in their/(of) li/v/(f)e/s/.

People/,/ who /get/ marr/ied/(y) young/,/ often end up getting divorced because they /were/(are) not as ready /to get married,/ as they thought they were.

/Automatically/(That is why) I /think in one way or another,/(believe) parents tend to influence their child(ren's) /in making the “right”/ choice of partner/ship, even though they do not acknowledge it/.

They want the best /to happen/ for their child(ren.)/,/

/and/(So) if the(ir child's) /possible partner /might/(proves to) be a drug-addict, they would try to convince their daughter (or) son that /he/she/(the person in question probably would) /might/ not be the best choice.

I /think/(believe happiness is) /the main criterion is, whether the person will be happy with the partner, because happiness is/ the key to a successful life (and marriage).

/.../ = slettes
(...) = indsættes

MVH
Fingersen



Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af Fingersen (Slettet)

Rettelser til #1 og #3:

The parents are of the opinion... --> Although children should make their on decisions on this matter, parents believe they should have a say in their children's choice of partner.

the purpose of the arranged marriages --> the purpose of arrange marriages

In this text --> In the text

if their child's.... --> if their child's partner turns out/proves to be...

probably would --> probably is not the best choice.




Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2006 af Fingersen (Slettet)

Rettelser til #4:

should make.... --> should decide their future partner themselves, their parents....

arrange marriages --> arranged marriages

MVH
Fingersen

Svar #6
28. februar 2006 af USyay (Slettet)

Endnu en gang mange tak for hjælpen. Det var da et ordentligt stykke arbejde du har fået lagt i det. Nu er afleveringen ihvertfald blevet meget bedre.

Skriv et svar til: need of a helping hand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.