Kemi
august 1998
16. marts 2006 af
kubbi (Slettet)
Hey, vil gerne ha hjælp til spg 3d og e:
Man har en reaktion, som bruger Br2. Så står der:
Mekanismen for additionsreaktionen afhænger af, om opløsningsmidlet er polært eller upolært. Forskellen i reaktionsmekansimen kan udtrykkes ve følgende hastighedsudtryk:
polær: v = k * [Br2]
upolær: v = k * [Br2]2
I begge tilfælde er det forudsat, at koncentratione af trans-stilben (som brom reagerer med) kan regnes konstant under hele eksperimentet.
Der udføres to eksperimenter:
1: opløsningsmidlet er trichlrtmethan
2: opløsningsmidlet er ethanol blandet med diethylether.
Reaktionsforløbende følges spektofotometrisk, idet der måles sammenhørende værdier af absorbans, A og tid, t, for fastholdt bølgelængde.
Det er kun dibrom, der arbsorberer ved den valgte bølgelængde. Forsøgsresultaterne fremgår af graferne.
(i første eksperiment er yaksen 1/A og xaksen t. Her er en lineær linje, med positiv hældning.
i andet eksperiment er yaksen ln(A) og xaksen t. Her er en lineær linje, med negativ hældning.)
d) argumenter for, at forsøgsresultaterne er i overensstemmelse med de angivne hastighedsudtryk.
????? - Jeg har jo ingen formel for A!!!!
i eksperiment 1 er den aktuelle koncentration af dibrom ved forsøgets start, [Br2]0, lig med 2,40mmol/L, og absorbansen, A0, er målt til 0,621.
e) bereng den aktuelle koncentration af dibrom til tiden 16minutter i eksperiment 1.
Beregn reaktionshastigheden til tiden 16minutter i eksperiment 1.
endnu engang ???? - hvordan???
håber nogen kan hjælpe mig!
Man har en reaktion, som bruger Br2. Så står der:
Mekanismen for additionsreaktionen afhænger af, om opløsningsmidlet er polært eller upolært. Forskellen i reaktionsmekansimen kan udtrykkes ve følgende hastighedsudtryk:
polær: v = k * [Br2]
upolær: v = k * [Br2]2
I begge tilfælde er det forudsat, at koncentratione af trans-stilben (som brom reagerer med) kan regnes konstant under hele eksperimentet.
Der udføres to eksperimenter:
1: opløsningsmidlet er trichlrtmethan
2: opløsningsmidlet er ethanol blandet med diethylether.
Reaktionsforløbende følges spektofotometrisk, idet der måles sammenhørende værdier af absorbans, A og tid, t, for fastholdt bølgelængde.
Det er kun dibrom, der arbsorberer ved den valgte bølgelængde. Forsøgsresultaterne fremgår af graferne.
(i første eksperiment er yaksen 1/A og xaksen t. Her er en lineær linje, med positiv hældning.
i andet eksperiment er yaksen ln(A) og xaksen t. Her er en lineær linje, med negativ hældning.)
d) argumenter for, at forsøgsresultaterne er i overensstemmelse med de angivne hastighedsudtryk.
????? - Jeg har jo ingen formel for A!!!!
i eksperiment 1 er den aktuelle koncentration af dibrom ved forsøgets start, [Br2]0, lig med 2,40mmol/L, og absorbansen, A0, er målt til 0,621.
e) bereng den aktuelle koncentration af dibrom til tiden 16minutter i eksperiment 1.
Beregn reaktionshastigheden til tiden 16minutter i eksperiment 1.
endnu engang ???? - hvordan???
håber nogen kan hjælpe mig!
Svar #4
17. marts 2006 af IBM (Slettet)
d) I et polært opløsningsmiddel er reaktionen af 1. orden, hvorfor vi skal få en ret linie på enkeltlogaritmisk papir med negativ hældning, da A og koncentrationen af dibrom er proportionale. Det passer med at ethanol er polært, og det er ln(A) som funktion af tiden, der er vist.
For en anden ordens reaktion skal 1/koncentrationen (1/absorbansen) som funktion af tiden give en ret linie med positiv hældning, det passer med trichlormethan.
e)
Udnyt:
[Br2]0 = k*A0
til at bestemme k og derefter til at bestemme [Br2]16. Bestem derefter hastighedskonstanten for reaktionen af:
1/[Br2] = kt + (1/[Br2]0)
Bestem da v(16) vha. hastighedsudtrykket.
For en anden ordens reaktion skal 1/koncentrationen (1/absorbansen) som funktion af tiden give en ret linie med positiv hældning, det passer med trichlormethan.
e)
Udnyt:
[Br2]0 = k*A0
til at bestemme k og derefter til at bestemme [Br2]16. Bestem derefter hastighedskonstanten for reaktionen af:
1/[Br2] = kt + (1/[Br2]0)
Bestem da v(16) vha. hastighedsudtrykket.
Skriv et svar til: august 1998
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
