Andre fag

Filosofi

16. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej, jeg har filosofi i gym, og nu sad jeg lige foran computeren i min identitetskrise og stenede lidt. Dem af jer, der har haft filosofi eller som har eller - endnu bedre - som studerer filosofi på uni: Er det sådan, at det skal sige pling i hovedet på én, når man fx læser Kant? Altså, at man bare forstår det? Eller er det normalt, at noget filosofi bare ikke giver mening? Jeg fatter fx ikke Kants forklaringer om årsag og virkning...

Jeg vil nemlig gerne læse filosofi på uni senere, men nu er jeg kommet lidt i tvivl. Til tider kan jeg nemlig ikke følge tænkerens tankegange - det være sig Nietzsche, Schoppenhauer og Kant. Jeg oplever ofte, at jeg har mistforstået dem, og at læreren må oplyse mig, at jeg er gal på den. Jeg fik 9 ved sidste karaktergivning, og det skulle da gerne gøres bedre, når jeg nu interesserer mig for filosofi.

Hvordan har I det med filosofi? Skal man være genial for at kunne forstå? Hvilke typer er det, der læser filosofi senere?

Svar #1
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg havde selv filosofi på gym, og har også lige haft et fag om filosfihistorie, som obligatorisk for alle på uni her i Norge (exphil).

For det første: Man er på ingen måde unormal, hvis man ikke fatter Kant. Jeg tror ikke man tager munden for fuld, hvis man siger, at han er en af de sværeste at forstå, af de store "almindlige" filosofer. (jeg har stadig ikke selv helt fattet det der med syntetisk a priori)

Mht det at studere videre, så tror jeg, at en oprigtig og inderlig intersse er meget vigtigere, end hvor "genial" du er til faget. Lidt mindre politisk korrekt, synes jeg også, at du skal være klar over, hvad du vil bruge din uddannelse til. -En grad i filosofi åbner i særlig mange dører i jobsammenhæng. Men studiet findes jo, hvilket tyder på en hvis berettigelse i arbejdslivet...

Held og lykke! :-)

Brugbart svar (3)

Svar #2
16. december 2003 af Med!c!nman (Slettet)

Jeg har haft en del Filosofi i forbindelse med et højskole ophold. Det er ikke helt nemt, men det var spændende. Jeg var også til et par
1. semester's filosofi forelæsninger på århus Universitet, men selv med mit rimeligt begrænsede filosofi kendskab kunne jeg godt følge med "bare" jeg havde læst den tekst der blev gennemgået inden.
Jeg er ingen særlig "Brainiac" - det behøver man ik' være - så hæng du bare lidt i så kommer du nok efter det. Det eneste du måske skal tænke på er at dine jobmuligheder efter Uni er ret begrænsede - men det er ligger jo langt ude i fremtiden og hvor der er vilje er der vel vej :o)
Go' fornøjelse med faget.

Brugbart svar (3)

Svar #3
24. august 2007 af Leah (Slettet)

Tror #1 mangler et "ikke" i sin 2. sidste sætning, ellers er påstanden forkert og også en modsigning til #2, skønt denne kom efter.

Nogen som ved hvad man kan blive, når man har en grad i filosofi?

Skriv et svar til: Filosofi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.