Fysik
Atomfysiik
21. marts 2006 af
Mani4 (Slettet)
Beregn fotonenergien for den blå hg linie på 435,8nm
Hvordan gør man det?
-----------------------------------------
Jeg har prøvet lidt selv, men jeg tror jeg bruger den forkerte formel
f = c / v
hvorefter jeg finder
E_foton = hf
er det rigtigt?
Hvordan gør man det?
-----------------------------------------
Jeg har prøvet lidt selv, men jeg tror jeg bruger den forkerte formel
f = c / v
hvorefter jeg finder
E_foton = hf
er det rigtigt?
Svar #1
21. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)
Formlen hedder c = lambda*f (lambda er bølgelængden, c lyshastigheden, f frekvensen). Så formlen er rigtig, hvis du forstår v som bølgelængden. Isoler f og indsæt helt korrekt i formlen Efoton=h*f
Du skulle så gerne få Efoton=h*c/lambda
Husk enheder.
Du skulle så gerne få Efoton=h*c/lambda
Husk enheder.
Svar #2
21. marts 2006 af Mani4 (Slettet)
v = λf <=> f = v / λ = 3*108m/s / 4,358*10-7m <=> f = 6,883*10^(14)s^(-1)
når jeg kinder frekvensen kan jeg finde energien.
E_foton = hf =(6,626*10^(-34)Js)*(6,883*10^(14)s^(-1)) <=> E_foton = 4,561J = 2,85eV
er det den rigtige metode?
når jeg kinder frekvensen kan jeg finde energien.
E_foton = hf =(6,626*10^(-34)Js)*(6,883*10^(14)s^(-1)) <=> E_foton = 4,561J = 2,85eV
er det den rigtige metode?
Svar #4
21. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)
øhm.. lidt svært at gennemskue, der er en del kryptiske tegn :)
Men stop det ind i formlen, Efoton=(hc)/lambda
Du bruger den rigtige h (mht. enheder), c=3,0*10^8m/s, lambda=435,8*10^-9m
Men stop det ind i formlen, Efoton=(hc)/lambda
Du bruger den rigtige h (mht. enheder), c=3,0*10^8m/s, lambda=435,8*10^-9m
Skriv et svar til: Atomfysiik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
