Studievejledning

Gymnasiet

25. marts 2006 af TUNG (Slettet)
Skal man være god til Matematik for, at komme ind på gymnasiet. For jeg er nemlig ikke særligt god til netop dette fag. Og skal man oppe i matematik på gymnasiet, hvis man har det på C.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2006 af allan_sim

#0.
Nej, ikke nødvendigvis, men det vil da være en fordel. Du får et samlet gennemsnit for din studentereksamen, så at man ikke er så god til et enkelt fag betyder ikke nødvendigvis noget i det samlede billede. Men når det er sagt, så skal du være opmærksom på, at du jo også vil skulle have mindst tre naturvidenskabelige fag i din gymnasietid.

Angående eksamen - du skal ikke til skriftlig eksamen, hvis du afslutter matematik på C-niveau, men du får skriftlig årskarakter. Du skal til mundtlig eksamen, hvis ministeriet udtrækker faget, og du får mundtlig årskarakter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2006 af Amalie00 (Slettet)

Ja, du skal have mat C og fysik C, men det er ikke værre end du selv gør det. Stx er nok den mest humanistiske uddannelse af de tre (fire, hvis man tæller hf med) gymnasielle uddannelser, stx, hhx (meget handel og samf) og htx (naturvidenskab). Så hvis du er sikker på, at du vil have en gymnasiel uddannelse, så er stx klart det bedste valg.

Du skal have mindst et naturvidenskabeligt fag på b-niveau, men det kan jo sagtens være biologi eller naturgeografi, der er ikke så meget matematik i det.

Skriv et svar til: Gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.