Historie

Den kolde krig?

17. december 2003 af kj9kj9 (Slettet)
Hejsa. Er der nogen der ved hvad Koreakrigen kom til at betyde for den kolde krig?
Håber at i kan hjælpe!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2003 af Twinkle5000 (Slettet)

Altså- notaterne er gemt væk her op til sso og juleferie, men meget kort og enkelt.

I og med at USA bliver mere involveret i koreakrigen, er de tvunget til at flytte deres fokus fra tyskland dvs. trække styrker ud. Derved bliver spørgsmålet om vesttysk oprustning meget aktuelt, idet det ikke er noget folk er helt trygge ved- det er trods alt ikke så længe siden Tyskland erklærede krig. Men i hvert fald, Vestt. kommer med i NATO i ´55 og der oprustes så vidt jeg ved.

Desuden giver Koreakrigen Vesttysklands økonomi et boost, da produktionen inden for sværindustri stiger grundet eksport til U.S.

Håber det hjalp en lille smule. Det var lige hvad der poppede op...

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2006 af Grisling88 (Slettet)

Hej..
Jeg sidder selv og skriver SSO om Korea-krigen, hvor jeg kommer en del ind på den kolde krigs problematik, så skal forsøge at hjælpe så meget som jeg nu kan.

Altså under anden verdenskrig er USA og Sovjet allierede. De bekæmper bl.a. Japan, som overgiver sig i 1945. Dette betyder at USA + allierede overtager Japan plus dets kolonier, heriblandt Korea. Da Sovjet allerede har tropper i det nordlige Korea aftaler man at lave en grænse ved 38. breddegrad, så Sovjet tager sig af det nordlige og USA det sydlige. Meningen er at det kun er en midlertidig grænse, da de jo er allierede. Men så begynder det at gå skævt med dem, den kolde krig begynder og man kan ikke finde ud af hvad man skal stille op med KOrea. Begge lande beslutter sig for at trække sig ud af landet, men et år senere angriber nordkoreanske styrker Sydkorea og Korea-krigen er i gang.

USA kan ikke lade det gå ubemærket hen, da de mener at Sovjet stå bar, så de støtter Sydkorea, da de ikke vil have at kommunismen spreder sig...

Så derfor betød Koreakrigen meget for den Kolde krig, da det var en stedfortræder krig. Begge stormagter overførte problematikken fra den Kolde krig på Korea-krigen...

Håber det kunne bruges... :D

Skriv et svar til: Den kolde krig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.