Kemi

pH

21. april 2006 af Freud (Slettet)
Hej,
Jeg har følgende opgaver, jeg ikke helt kan finde ud af..

a) Beregn pH i 0,0072 M HNO_3

b) Hvad er [OH-] i 0,0040M NaOH? Beregn dernæst [H30+] og pH.

Beregn pH i 0,0040M Ba(OH)_2

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

a)
HNO3 er en stærk syre derfor regnes pH således:
pH=-log(Cs)

b)
Da NaOH er en stærk base findes [OH-](pOH) således:
pOH=-log(cB)
pH findes ud fra dette:
pOH+pH=14
Nu findes [H3O+] ved at sige 10^-pH

c) Igen er der tale om en stærk base, pH findes på samme måde som i b), husk dog at sige cB*2 (da der er 2 hydroxid-grupper)

Svar #2
21. april 2006 af Freud (Slettet)

#1)

Hej, jeg hr lige nogle spørgsmål:

a)
Hvad står (Cs) for...
pH=-log(Cs)



Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

#1 hm er desværre kommet i tvilv om min måde at finde koncentrationen af OH- er rigtigt, synes det ser lidt ukorrekt, ud men det andet burde være rigtigt, vent med at finde koncentrationen af OH- før en af kemi eksperterne har kigget på den (Frodo,kemikasper)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

#2 den formelle koncentration af syren, cB er så den formelle koncentration af basen

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2016 af snylt (Slettet)

Er der nogen, der kan svare på dette spørgsmål?

Fx hvis jeg lader saltpetersyre reagere med vand, så sker der denne reaktion:

HNO_3+H_2 O→NO_3^− (aq)+H_3 O^+ (aq)

HVORFOR er det således, at når vi har 1 mol HNO3 så har vi tilsvarende mængde af H3O? Det forstår jeg ikke. 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.